Witam, tak jak w temacie, co jest bardziej opłacalne. Mam hondę i niestety silnik do remontu bo jest w stanie tragicznym. Słyszałam jednak ostatnio, że nie jest to opłacalne bo każda ingerencja w silnik narusza go i mimo naprawy, może zacząć się znowu psuć. Więc chciałam znać Waszą opinię,lepszy generalny remont czy wymiana?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wymiana czy remont?
Collapse
X
-
Jest to silnik 1,5 rok 1994 przebieg 240,000. Dzisiaj u mechanika poddany był analizie spalin i sprawdzeniu ciśnienia w silniku. Normalnie na niskich obrotach spaliny powinny wynosić 100 w hondzie w mojej jest to 1700 wiec sporo ponad normę... A taki silnik przed kupnem można przecież tez podłączyć pod komputer.
Comment
-
TLT ma racje, zrob samodiagnostyke i jakies tam bledy moze ci pokaze.
Wydaje mi sie ze kolega chce zrobic remont bo ma za duzą emisje spalin, chce byc ekologiczny.
Tak jak mowie sonda albo katalizator i jest gitara.
Wiecej nie moge nic powiedziec bo kolega nie zdradzil nic wiecej.
Comment
-
Gremlas, oby zamiennik upg służył Ci długo bo nie ma reguły ale jednak oem'owe rzadziej sprawiają problemy (przegrzewanie się silnika, ubywanie płynu itd.itp.).
Emi737 jaki masz silnik ? Kupowany silnik należałoby dobrze sprawdzić bo który kilkunastoletni silnik nie bierze oleju (mniej czy wiecęj) ?
Robisz "mały remont" u uczciwego mechanika i jak pisałem zapominasz o problemie - ale oczywiście wybór należy do Ciebie ...
Comment
Comment