Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalanie civic 1.3 16v 75 km

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spalanie civic 1.3 16v 75 km

witam
    dzis sprawdziłem spalanie w mojej 1.3 16V
    na 120 km auto spaliło 8,8 l paliwa z czego 60km na trasie do prędkości 110km
    drugie 60 km po mieście
    co sądzicie o spalaniu nie za duzo???

ty jak ci pali za dużo to sobie kup cinqusia. Spalanie jest niskie

Comment

moja w jezdzie mieszanej spalila 8,5 l gazu. wiec benzyny pewnie by bylo z litr mniej. Mysle ze masz spalanie w normie
      Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

moja z kolei bierze ok 6,5 na mieście. Ale jak czasem ją poganiam to może łyknąc z 9 do 10l/100 więc zależy jaką masz noge? Nie wiem czy bym się aż tak przejmował na twoim miejscu. Jak kiedyś od czasu do czasu tankowałem na jet'cie to było takie lipne paliwo że mi brała z 10litrów przy spokojnej jeździe. Wiec jakość paliwa też ma znaczenie
        HONDA CIVIC D13B2

Comment

ten silnik pali mal do 90km/h przy 110 jak piszesz nie ma sie co dziwić krótka skrzynia obroty spore... mi pali mieszanie 7l

Comment

Na dobrą sprawę na równe 100km w cylku mieszanym spaliła mi 7,5 l paliwa

Comment

Średnio tak powinno wyglądać spalanie,mi równiez pali ok 8l gazu/100km

Comment

Spalanie masz male mi w miescie pali 12,5 L GAZU

Comment

Witam,
                  u mnie D15B2 pali w mieście 11 litrów po mino tego że sonda jest w pełni sprawna
                  Dziwi mnie tylko to że każda Hanka zjada paliwo w różnym tempie...pewnie chodzi tu o styl jazdy, dystans i o ilość świateł w mieście

Comment

U mnie przy spokojnej jeździe bierze ok. 6-7 litra benzyny w cyklu mieszanym. Problem w tym, że u mnie ze spokojną jazdą jest problem, więc często spalanie jest na poziomie 8-9 litrów

Comment

Moja Hania, jak ostatnio mierzyłem, wyszło 6,5 w trybie mieszanym. Więc byłem zadowolony. Jednak ostatni na pełnym baku zrobiłem niespełna 500 km. Ale teraz wymieniłem świece, olej i filtry. Udałem się również do zaprzyjaźnionego gaźnikowca (sąsiad, ale dobry jest) i mam nadzieję, że wszystko wróci do normy. Nie katuję auta, śmigam moją Srebrną Strzałą do 100 km/h. Ale jak napisałeś ok 8 l/100 to nie powód do zmartwień raczej

Comment

U mnie w cyklu mieszanym wychodzi 7-7,5l, ale jeżdżę na ciut gorszym paliwie. Na normalnym śmiało mogę zbić do 7l. W mieście nie jeżdżę agresywnie, ale też nie zamulam. Trasa 110-120.

Comment

Moje cudo w tarasie 110 - 130km/h 6,5l. gazu
                          Po mieście w duuużych korkach 9l. gazu

Comment

sa juz niskie temperatury i dlatego moze wiecej minimalnie palic!

Comment

Minimalne moja hania pali w tym momencie 20L LPG. To juz chyba cos nie tak

Comment

Working...
                              X