Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oring pod aparat zapłonowy Honda Civic 1.3 IV 90'

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Oring pod aparat zapłonowy Honda Civic 1.3 IV 90'

Witam pilnie potrzebuję Waszej pomocy, muszę wymienic oring pod aparat zapłonowy, ale gdy jestem w sklepie z częściami lub hurtowni to karzą przywieźć mi stary oring żeby dopasować inny, bez tego nie da rady. Proszę o pomoc.

A nie da się wyjąć aparat i iść z nim niech tam co coś na nim dopasują ? Zmierzyć sznurkiem ? Wyciąć np, z dętki, albo kartonu ?

Comment

ale Honda stoi u mechanika na warsztacie i jak wykrece go to bede musiał pociągiem chyba jechać bo większe miasto leży 30km dalej, myślałem że już wymieniał ktoś ten oring i mi powie czy pasuje od jakiegoś innego modelu pasuje czy może jakiś symbol tego oringu... a rozkręcenie i szukanie to już ostateczność, ale dzięki za zainteresowanie ;-)

Comment

Hej

Ja u siebie wymieniałem oring pare dni temu bo mi się pociły lekko okolice aparatu, po wymianie jak ręką odjął, suchutko

Tylko ze ja chodziłem z uszczelką po sklepach, za 2 zł dobrałem cos na wzór starej.

Zmierzyłem dla Ciebie średnice starej:

wewnętrzna: 27,5mm
        zewnetrzna: 32mm

Ale spokojnie, idealnej nie dobierzesz bo stara jest nieco zuzyta, nową już zamontowałem ale jej średnica wewnętrzna byla nieco mniejsza od starej a zewnętrzna większa więc mozesz szukac oringu 27mm/33mm - mniej więcej. Po załozeniu nowego oringu cięzko wchodził aparat na swoje miejsce ale wszedł i jest OK.

Nizej foto starej: (sory za taka fatalna jakosc ale to telefonem robione)

Napewno cos dobierzesz, powodzenia

Comment

serdeczne dzięki bardzo mi pomogleś, musialem sporo części wymienić m.in. właśnie ten oring. Jeszcze raz dzięki za fatygę, podrawiam

Comment

Nie ma sprawy!! Oby Hondzia hulała!

pozdrawiam

Comment

Working...
            X