Witam pilnie potrzebuję Waszej pomocy, muszę wymienic oring pod aparat zapłonowy, ale gdy jestem w sklepie z częściami lub hurtowni to karzą przywieźć mi stary oring żeby dopasować inny, bez tego nie da rady. Proszę o pomoc.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Oring pod aparat zapłonowy Honda Civic 1.3 IV 90'
Collapse
X
-
ale Honda stoi u mechanika na warsztacie i jak wykrece go to bede musiał pociągiem chyba jechać bo większe miasto leży 30km dalej, myślałem że już wymieniał ktoś ten oring i mi powie czy pasuje od jakiegoś innego modelu pasuje czy może jakiś symbol tego oringu... a rozkręcenie i szukanie to już ostateczność, ale dzięki za zainteresowanie ;-)
Comment
-
Hej
Ja u siebie wymieniałem oring pare dni temu bo mi się pociły lekko okolice aparatu, po wymianie jak ręką odjął, suchutko
Tylko ze ja chodziłem z uszczelką po sklepach, za 2 zł dobrałem cos na wzór starej.
Zmierzyłem dla Ciebie średnice starej:
wewnętrzna: 27,5mm
zewnetrzna: 32mm
Ale spokojnie, idealnej nie dobierzesz bo stara jest nieco zuzyta, nową już zamontowałem ale jej średnica wewnętrzna byla nieco mniejsza od starej a zewnętrzna większa więc mozesz szukac oringu 27mm/33mm - mniej więcej. Po załozeniu nowego oringu cięzko wchodził aparat na swoje miejsce ale wszedł i jest OK.
Nizej foto starej: (sory za taka fatalna jakosc ale to telefonem robione)
Napewno cos dobierzesz, powodzenia
Comment
Comment