Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nie pali !!!! 1.3 95r

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nie pali !!!! 1.3 95r

witam. kupiłem civica z niemiec właśnie go zarejestrowałem. 1.3 95r wspomaganie 2xpp. mam problem z odpaleniem czasami jak dłużej stoi (1dobe) trzeba dosyc długo kręcic. raz mi nawet zgasła podczas jazdy ale bez trudu odpaliła ponownie. co to może byc?????? czytałem coś o przekaźniku pompy paliwa ale ja chyba mam mechaniczną pompe co nie??? slyszałem że akurat 1.3 95r taką właśnie ma. pomóżcie bo strach jechac.

ech, napisz jak zgaśnie poraz 32-gi.

Comment

adam, ja mam 1.3 1994 i ty prawdobodobnie masz to samo bo ta wielkość silnika ma cos co sie nazywa elektroniczny zapłon,czyli jest sposob jak odpalac! mianowicie praktycznie przed kazdym odpaleniem musisz wcisnąc pedał gazu do końca, potrzymaj z dwie sekundy i odpal.Jesli silnik jest ciepły wystarczy lekko nacisnąc gaz. To wszystko powinien chodzic jak zły! generalnie polecam książkę "Sam naprawiam auto - Honda civic" jest w niej wszystko co byś tylko nie wymyślił o hani... powodzenia

Comment

Co do odpalania - potwierdzam. Ja odpalam z wciśniętym pedałem gazu. Natomiast wciśnięte sprzęgło, jakby przeszkadzało (?).
        Co do "Sam naprawiam...", zawiodłem się trochę bo jest tylko o czynnościach obsługowych. Jak popsuje się coś co nie powinno, to już gożej. Gdzie jest czujnik prędkości jeszcze nie znalazłem (w książce).
        Ale czemu gasnie podczes jazdy? Mi gaśnie na benzynce jak się zatrzymam. Dzięki temu pamiętam żeby przełączyć na gaz :-P

Comment

Witam Mam Civica shuttle 92 1.6 16V i podobny problem gaśnie mi doś często podczas jazdy w najmniej oczekiwanym momencie gdy jadę np 70. Proboje odpalac go wtedy z biegu tak jak z popychu ale praktycznie wogóle nie zaskakuje potem zatrzymuje sie i z kluczyka odpala gdzieś za 20 razem jedno co wiem to że nie ma iskry na świecach w tym momencie bo dzisiaj akurat zgasł pod blokiem i sprawdzałem podejrzewam przekażnik pompy paliwowej bo zmieniłem palec rozdzielacza, kopółkę i przewody, świece..Czasem pod czas jazdy zapala sie żółta kontrolka z symbolem silnika ale po wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu gaśnie co i poradzicie??

Comment

witam ja mam 1,3 75km 16v civic co do odpalania to faktycznie musze nie koniecznie tryzmac gaz ale przepompowac dwa,trzy razy i wtedy pali od kopa, jak jest rozgrzany bez ingerencji gazu pali na dotyk a co do gaszenia nie mam pojecia!!!

Comment

Working...
            X