Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

miska olejowa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• miska olejowa

witam
    pisze bo mam problem z moja hania vtec 1.6. cieknie mi olej spod miski olejowej albo z uszczelki pod miską.
    Czy można to samemu wymienic w garazu?
    Pewnie trzeba wtedy od razu wymienic olej. ile litrów?

uszczelkę wymienisz sam bez problemu, z tym że jest od grona śrub do odkręcenia olej najlepiej zmienić + filtr oleju. ale jak nie dawno zmieniałeś, to możesz dokładnie oczyścić korek od miski olejowej i zlać do czystego naczynia. a po wymianie wlać go z powrotem (nie wiem jak w 1,6 ale powinno wchodzić coś lekko ponad 3litry ale niech się ktoś wypowie co ma D16). Tak mi się przynajmniej wydaje. Słyszałem też ze jak się moczy w okolicy miski ale olej też widać powiedzmy znacznie wyżej nad uszczelką miski to może być wyciek z takiego pierdolnika to się chyba odma nazywa czy coś taki wystający element mniej więcej w połowie odległości między miską oleju a pokrywą zaworów (służy to chyba to odprowadzenia powietrza z silnika ale nie wiem na 100%) w każdym razie ciężko jest się tam dostać! Najlepiej cały silnik od spodu dobrze umyć i wtedy poobserwować skąd wycieka
    HONDA CIVIC D13B2

Comment

zobacz tez moze filtr oleju ci puszcza olej on scieka po misce i kapie u mnie tak było jak masz kanał zajrzyj i upewnij sie z czego ten wyciek

Comment

Working...
      X