Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie tak odpala

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie tak odpala

Witam Hondziarzy , chciałbym zapytać o pewien myk.
    Otóż wsiadam do fury wkładam kluczyk , przekręcam zapłon , wbijam kod do immobilizera(klawiaturka) ok cyknęło załapało , przekręcam na start .. nic!!!! ale zaraz coś mi pyka po prawej stronie chyba za schowkiem , ok czekam aż przestanie no i start znowu odpala!!!!
    Na tym polega problem muszę poczekać aż przestanie pykać coś nie wiem właśnie co to może być, ktoś może wie? Aku jest nowy

ja obstawiam odciecie zapłonu ( rozrusznika ). przekaznik tak cyka pewnie.

Comment

jak to można zrobić? zeby normalnie odpalał? rozrusznik do wymiany , przekażnik?

Comment

ciezko tak na odleglosc zdiagnozowac.

pykac z prawej strony zaczyna dopiero jak przekrecisz kluczyk na start, czy po jakims czasie i tak pyka??

Comment

dokładnie to jest tak , że jak otworze drzwi to od razu zaczyna pykać tak przez 10-15 sekund , przerwa 3 sek i znowu powtarza pykanie, zawsze jak kończy czyli w przerwie odpala

Comment

Witam! Spotkałem sie z objawem pykania przekażnika w momencie przekrecenia kluczyka w pozycje zapłony tzn podczas uruchamiania silnika. Nastąpil dziwny hałas ze strony rozrusznika. Prawdopodobnie odezwal sie przekaznik odciecia rozrusznika. Kondzi jesli spotkales sie z takim problemem daj znac.

Comment

haha problem rozwiązany pykanie ustało i odpala jak trzeba. Zlokalizowałem małą czarną skrzyneczkę za schowkiem , rozkręciłem i były tam dwa przekaźniki obok siebie , to one tak cykały. Do skrzynki wchodziły trzy wiązki przewodów z czego jedna na stałe przylutowana , dwie pozostałe na wtyki , rozłączyłem te wtykane i problem zniknął
              Ależ byłem w szoku !!!!! Tyle czasu mnie to irytowało tym bardziej że zakłócało pracę kierunków Podejrzewam że elektryk wziął by sobie z 200zł za taką ''operację'' .

Comment

Wygląda to na jakiś alarm z odłączoną syrenką.

Comment

Working...
                X