Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy EACV w D13B2 (silniczek krokowy) może się spalić?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy EACV w D13B2 (silniczek krokowy) może się spalić?

Witam wszystkich. Mam pytanko czy ten silniczek od wolnych obrotów może sie spalić? bo mam problem mianowicie taki że gdy wciskam sprzęgło hania wchodzi mi na wyrzsze obroty i trzyma tak jakby była cały czas na ssaniu. Jeżeli ktoś ma jakąś wiedze na ten temat to Bardzo bym prosił o wasze sugestie. Koputer pokazuje mi błąd 14. pozdrawiam

Kurde mam to samo w moim D13B2. Gdy wciskam sprzęgło to wzrastają obroty i potem się tak utrzymują przez jakiś czas. Wkur... to jest.
    Czyściłem silniczek krokowy jakieś miesiąc temu i było okej wszystko ale od tygodnia max 2 obroty wzrastają przy wciskaniu sprzęgła ( zmianie biegu ).

Comment

kolego zobacz na komputerze czy masz błąd 14?

Comment

Witam,miałem podobnie z obrotami że po wciśnięciu sprzęgła leciały w górę (do 3tyś),szczególnie po jakimś chwilowym postoju,postanowiłem wyczyścić krokowca używając benzyny eks. jednak efekt poprawy był chwilowy,wk... mnie to strasznie więc wykręciłem go jeszcze raz i przeczyściłem preparatem do czyszczenia gaźników i odziwo wyleciało z środka pełno syfu-(rurka dołączona do takiej puszki umożliwia dość dokładne rozprwadzenie preparatu czyszczącego),także ja polecam taki specyfik penetrujący do czyszczenia EACV,co do pytania czy może się spalić-zapewne tak ale to pewnie sporadyczne przypadki,po odkręceniu i podpięciu pod aku tłoczek unosi się do góry także jak sprawdzisz będziesz miał pewność ,pozdrawiam

Comment

Working...
        X