Witam wszystkich. Mam pytanko czy ten silniczek od wolnych obrotów może sie spalić? bo mam problem mianowicie taki że gdy wciskam sprzęgło hania wchodzi mi na wyrzsze obroty i trzyma tak jakby była cały czas na ssaniu. Jeżeli ktoś ma jakąś wiedze na ten temat to Bardzo bym prosił o wasze sugestie. Koputer pokazuje mi błąd 14. pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy EACV w D13B2 (silniczek krokowy) może się spalić?
Collapse
X
-
Kurde mam to samo w moim D13B2. Gdy wciskam sprzęgło to wzrastają obroty i potem się tak utrzymują przez jakiś czas. Wkur... to jest.
Czyściłem silniczek krokowy jakieś miesiąc temu i było okej wszystko ale od tygodnia max 2 obroty wzrastają przy wciskaniu sprzęgła ( zmianie biegu ).
-
Witam,miałem podobnie z obrotami że po wciśnięciu sprzęgła leciały w górę (do 3tyś),szczególnie po jakimś chwilowym postoju,postanowiłem wyczyścić krokowca używając benzyny eks. jednak efekt poprawy był chwilowy,wk... mnie to strasznie więc wykręciłem go jeszcze raz i przeczyściłem preparatem do czyszczenia gaźników i odziwo wyleciało z środka pełno syfu-(rurka dołączona do takiej puszki umożliwia dość dokładne rozprwadzenie preparatu czyszczącego),także ja polecam taki specyfik penetrujący do czyszczenia EACV,co do pytania czy może się spalić-zapewne tak ale to pewnie sporadyczne przypadki,po odkręceniu i podpięciu pod aku tłoczek unosi się do góry także jak sprawdzisz będziesz miał pewność ,pozdrawiam
Comment
Comment