Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem ze ssaniem 1.3 16v 75km

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem ze ssaniem 1.3 16v 75km

Witam wszystkich forumowiczów.Mam problem tego typu ze jak odpalam hanie to obroty są normalne a po 1min. wzrastają i ssanie trzyma nawet po przejechaniu 30 km.Gdy sie zatrzymam po tych 30km to ma 2000obr po czekam trochę i schodzą, gdy zejdą to ruszam i po 1km już jest z powrotem tak jakby na ssaniu obr ok 1800-2200.Jest to uciążliwe i więcej pali zarazem. Bardzo Proszę o podpowiedz jak temu zaradzić. Pozdrawiam

to raczej nie ssanie - mam poodobny problem tyle ze mi te obroty trzyma na poczatku jak sie juz silnik rozgrzeje troszke to mu gazuje do 5 tys obrotow i schodza do tych 900. szukam przyczyny caly czas ... sprawdzam wszystkie czujniki i uklady po kolei. wiesz gdzie przy gazniku jest ciegno gazu ? tam mozesz sprawdzic czy ssanie sie wylacza. moge ci fotke zrobic i ci wytlumacze co sprawdzic by wyelimonowac ssanie jak aprzyczyne zwiekszonych obrotow.

Comment

Cześć muhozol no nie wiem jak wygląda to ciegno gazu, nigdy przy gażniku nie robiłem. tylko pewnego razu jak mechanik wymieniał mi cewke a póżniej przeczyścił mi gażnik i od tamtej pory tak sie dzieje ze trzyma długo obroty bądż ssanie juz sam nie wiem. jak mozesz to prześlij mi to zdjęcie z góry podziękował.

Comment

podaj maila to ci jutro rano fotke wrzuce

Comment

[email protected] z góry dziękuje, pozdrawiam

Comment

kolego sprawdziłem dziś jeszcze czy komputer pokazuje jakas usterke i tak jest usterka numer 14 (zawór regulujący predkościa biegu jalowego lub jego obwod) ale gdzie tego szukac. kiedys mechanik poprawial mi obroty i mysle ze cos zjebał. co ty o tym myslisz kolego?

Comment

to chyba chodzi o tzw silnik korkowy ( defacto to nie zaden u nas silnik ale tak mowia)..... to ten zawor

yoyo.pl to Twoje pierwsze i najlepsze źródło wszelkich informacji, jakich szukasz. Od tematów ogólnych po więcej z tego, czego spodziewasz się znaleźć tutaj, yoyo.pl ma to wszystko. Mamy nadzieję, że znajdziesz to, czego szukasz!

sprawdz czy jest podlaczone pod niego zasilanie.

Comment

kolego wypiołem wtyczke,wykręciłem i przeczyściłem ten zawór, zresetowałem kompa, przejechałem sie spokojnie a potem dynamicznie, poczekałem jak wentylator włączy sie dwa razy, i dioda nadal na kompie pokazuje błąd 14. jak chodził tak chodzi. Jeszcze sie zapytam czy ten silnik można podpiąc pod komputer diagnostyczny? pozdrawiam

Comment

muhozol a jest taka możliwość ze ten silniczek sie spalił? Bo odpaliłem silnik, zagrzany był juz i odpiołem tą wtyczke od silniczka i nic sie nie działo ale sprawdziłem i prąd jest wtyczce. Może musze wymienić silniczek cały? Jestem juz w skrajnej desperacji... pozdro (bezpieczniki są wszystkie dobre)

Comment

przy ganiku jest blaszka która pod wplywem ciepla zamyka ssanie moze jest juz do wymiany...

Comment

r35p3ct
                      A gdzie ta blaszka jest ? moze podac wiecej danych lub fotke zrobic ?

Marek Wrocławski
                      odkrec krokowy i podlacz go bezposrednio pod aku - jesli bedzie tloczek sie ruszac jak podlaczysz aku tzn ze dziala. Ja jak na wlaczonym silniku go odepne to mi obroty wzrastaja troszke .... nic sie nie zepsulo przy takim dzialaniu

Comment

hej hondziarze to nie ssanie tylko silnik krokowy moj email [email protected] napisz do mnie a ci wytłumaczę

Comment

a możesz mi powiedzieć gdzie dokładnie taka blaszka się znajduje ?

Comment

tablos pisz tutaj - nie jeden by byl wdzieczny za pomoc

Comment

tablos nie czaj sie podziel sie sprawdzona wiedza mam taki sam problem.Atak w nawiasie to te hondy 1,3 od nowosci maja ten problem czy on sie pojawia po latach,czy wskutek niedbalstwa[wiele motorow jest zaniedbanych]?

Comment

Working...
                              X