Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

po 25km wskazowka temperatury prawie nie drgnela CZEMU ???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• po 25km wskazowka temperatury prawie nie drgnela CZEMU ???

Witam
    posiadam civic 93r poj 1.3 i zauwarzylem ze wskazowka od temperatury praktycznie wcale mi sie nie podnosi nawet po 25km ( pozniej ledwo co ) zastawilem pol chlodnicy tektura i minimalnie sie podnosi po okolo 5km ... ogrzewanie mam dobre...natomiast ze spalaniem kiepsko --przy lagodnej jezdzie spali z 9l. --- co to moze byc ?? prosze o pomoc i dzieki

termostat ?? nagrzewnica ? czy inny shit ?

Comment

termostat, silnik nie osiąga "temperatury pracy" i żre wache jak zimny

Comment

dzieki za rade..wymienie to ..koszt z 30zl ... a jeszcze dopisze..ze dzwonilem do kolegi od ktorego kupilem i powiedzIal mi ze zatkal kiedys cala chodnice tektura i temp. osiagnela MAX, zagotowal mu sie plyn chlodniczy i rozbryzgal na silniku... czy tez to mialo wplyw na ten termostat ???? czy moze jeszcze na cos ???

Comment

nie tylko na termostat ale i na silnik. pewnie udało musie przegrzac. jeżeli termostat nic nie pomoże to daj nowy czujnik temperatury. to też częsta przyczyna złego wskazywania temp. cieczy

Comment

silnik jest ok tylko wydaje mi sie ze slaby jakos tak :/:/:/ ... troche nim trzepie jak na "auto jest na luzie" za niskie obroty zdaje mi sie... jakie sa objawy przegrzania silnika ????? i co trzeba zrobic zeby bylo ok :P

Comment

Working...
            X