witam.kupiłem niedawno civica coupe 5g d15b7, ogólnie w bardzo dobrym stanie, zwłaszcza silnik.po kilku tyg. postanowiłem wymienić rozrzad,olej,świece,uszczelke pokrywy zaworów i wyregulować zawory.po odebraniu go z warsztatu wydaje mi się ze jest o wiele bardziej słabszy, a konkretnie nie widze praktycznie żadnej różnicy w momencie gdy wskazówka obrotościomierza przekracza 4 tyś., a wcześniej było wyraznie to czuć.czy może mi któs napisać jaka może być tego przyczyna??bo nie chce pojechac do mechanika i wyjsc na głupka jeśli on stwierdzi, ze wszystko jest ok.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
problem z silnikiem po wymianie rozrządu itp
Collapse
X
-
jednak moj blad ...skladalem 1 i 2 ..
w nagrode rysunek pogladowy co i jak Timing Belt: Installation
Comment
-
A ja dodloncze sie do tematu. Mam civica z 1.3 d13b2 95r Niedawno tez wymienilem pasek rozrzadu i pompe wodna i od tego czasu wyraznie mi silnik klekocze jak ruszam z 1 powoli albo w korku sie tocze to slychac takie klekotanie podobne jak w dizlu:/ jako moze byc przyczyna? Probowalem zawory ustawic ale dalej klekocze. Dodam ze auto jezdzi tak jak przed wymiana niejest slabsze ani nic z tych zeczy a rozrzat ustawial znajomy mechanik i mowil ze zaznaczal jak byl ustawiony przy rozbieraniu i poskladal go w te same znaki.
Comment
-
Zamieszczone przez mazik15 Zobacz postaA ja dodloncze sie do tematu. Mam civica z 1.3 d13b2 95r Niedawno tez wymienilem pasek rozrzadu i pompe wodna i od tego czasu wyraznie mi silnik klekocze jak ruszam z 1 powoli albo w korku sie tocze to slychac takie klekotanie podobne jak w dizlu:/ jako moze byc przyczyna? Probowalem zawory ustawic ale dalej klekocze. Dodam ze auto jezdzi tak jak przed wymiana niejest slabsze ani nic z tych zeczy a rozrzat ustawial znajomy mechanik i mowil ze zaznaczal jak byl ustawiony przy rozbieraniu i poskladal go w te same znaki.
klekocze tylko przy ruszaniu ?
na postoju tez?
w calym zakresie obrotow silnika?
tylko na biegu, czy i na luzie?
Comment
Comment