Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana Rozrządu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana Rozrządu

Witam.
    W przyszłym miesiącu zamierzam wymienić pasek rozrządu i potrzebuje kilku konkretnych odpowiedzi i jeśli znacie przybliżone ceny to prosze o podanie.
    1. Jaki pasek rozrządu kupić żeby był dobry i wpłynął na podniesienie mocy auta?....jeśli wogóle to ma wpływ na to ( gdzieś wyczytałem, że ma )
    2. Czy wymienić coś innego odrazu przy jednej robocie? Jeśli tak to co i w jakiej cenie to jest?
    Narazie tyle Pozdroo.

Zamieszczone przez JapkoDre Zobacz posta
    Witam.
    1. Jaki pasek rozrządu kupić żeby był dobry i wpłynął na podniesienie mocy auta?.....
    hmm . ciekawa teoria sam pasek nic nie daje
    przestawienie rozrzadu owszem - ale na seryjnym kole raczej stracisz niz podniesiesz moc

Jesli juz wymieniasz pasek , to rób cały rozrząd!!! - napinacz obowiazkowo, pompa wody raczej tez.
    Last edited by kondzi; 06-04-2009, 16:02.

Comment

Moc pewnie i tak poszłaby tylko troszke do góry więc chyba nie warto wkładać w to tyle pieniędzy.

Czyli kupić pasek rozrządu, napinacz oraz pompe wody tak? Jakiej firmy polecacie i jaki koszt tego?

Comment

Mówią, że wymiana pompy co drugi rozrząd, ale jak nie wiesz kiedy była wymieniana, to zrób to teraz. Jak pompa zawiedzie możesz pożegnać się z silnikiem, więc warto wydać te ~100 złotych. Poszukaj kompletów pasek+napinacz+pompa, zawsze wyjdzie trochę taniej.

Comment

Ja zakupilem w komplecie na allegro:
          pasek mitsuboshi - do japonczykow jeden z najlepszych
          pompe wody NPW
          i napinacz NSK

wszystkie elementy sa bardzo dobre dla hondy, podaje ci Link do aukcji z allegro. Wybor Twoj gdzie kupisz.

Rozrząd japoński pompa wody Honda Civic Concerto (601804378) - Aukcje internetowe Allegro

Comment

Rozrząd japoński + pompa wody Honda Civic GMB !! (591875145) - motoAllegro

Znalazłem coś takiego ale niewiem czy do 1.3 będzie okej. Podane jest od 1.4i wzwyż

Comment

Muhozol dzięki

Comment

jesli chodzi o pasek kupuj gatesa zadne mitsuboshi to jest szajs 60 tys i koniec paska a pompa wody to GMB lub orginalna

Comment

Ja właśnie wymieniłem rozrząd. Za pasek MITSUBOSHI i napinasz NSK zapłaciłem 92 zl (na allegro, z przesylka 100) Wymiana 200 zł. Z tego co mi wiadomo to MITSUBOSHI idzie na pierwszy rzut w fabryce Pompy nie wymienialem...

Comment

Zamieszczone przez jump23 Zobacz posta
                    jesli chodzi o pasek kupuj gatesa zadne mitsuboshi to jest szajs 60 tys i koniec paska a pompa wody to GMB lub orginalna
                    ciekawe czemu moi koledzy z honda team wloclawek ponad 100 tys robia na takim pasku .....

Comment

Kup sobie pasek contiteka, b. dobre

Comment

temat rozrzad stał juz sie nudny i jest zdublowany setny raz

Comment

albo kup sobie pasek X i będzie śmigał 250 tyś! Stary kup na jaki cię stać, zrobisz 50-60 tyś i zmienisz ponownie. Fabryczne zalecenie jest takie żeby zmienić pasek co 60 tyś albo 3 lata! A poza tym pasek rozrządu to nie guma od majtek żeby pękał co 1000km Pamiętaj że wymiana rozrządu wiąże sie ze zdjęciem głowicy co wymaga wymianę uszczelki! czyli + ok 100 zeta w plecy!
                          HONDA CIVIC D13B2

Comment

Raczej zdjęcie dekla od zaworów a nie całej głowicy. Po co by ściągać całą głowicę!!!!!!!!!

Comment

tez pierwszy raz slysze o demontazu glowicy ....

Comment

Working...
                              X