Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z przednimi lampami.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z przednimi lampami.

Witam
    Mam Honde V gen. 1.3 1994r. Ostatnio zauwazylem ze moja hanka cos slabo swieci, wiec kupilem nowe zarowki. Po wsadzeniu troche sie polepszylo lecz dalej jest tragicznie. W srodku przedniego klosza jest ten bialy... odblaski? rozpraszacz? nie wiem jak to nazwac A wiec to cos normalnie jest biale ale jak zapale swiatla to sie robi czarne. Tak powinno byc? Chce jechac na ustawienie swiatel bo moze wtym tkwi problem ale najpierw chcialbym sie dowiedziec czy to normalne ze te "cos " po zapaleniu swiatel robi sie czarne? Moze jakies inne pomysly co zrobic zeby swiatla lepiej swiecily? Z gory dzieki
    Last edited by RadZiu; 06-04-2009, 21:57.

A wcześniej tez tak miałeś, że robiło się czarne? Wrzuć fotki zobaczymy jak to wygląda, Masz racje ustawienie świateł również może być przyczyną światła mogły opaść i świecą za nisko - podjedź do jakiejś ściany i zobacz na jakiej wysokości świeca powinieneś je widzieć od wewnątrz jak się odbijają na murze. Ewentualnie jeśli masz elektryczną regulację to spróbuj zmienić wysokość
    I nie wydaje mi się to normalne że sie robią czarne możesz mieć zużyte odblaski...
    Last edited by Gość; 06-04-2009, 21:08.

Comment

Z tego co napisałeś to odbłyśniki straciły swoje właściwości i matowieją po włączeniu światła.Takie rzeczy można zregenerować lub czeka Cie zakup nowych reflektorów.
      ビートル ジョン

Comment

Koleszko a czy nie używałeś mocniejszych żarówek aby było lepsze oświetlenie??? Jeżeli tak to mogłeś popalić lampy i wtedy gdy pojedziesz na ustawienie świateł Ci każą wymienić lampy, można używać mocniejszych żarowek ale gdy nie pobierają większej mocy, ja przez to że założyłem mocniejsze popaliłem kostki przy żarówkach, jeżeli też tak zrobiłeś bedfziesz musiał wymienić lampy:-(

Comment

Nie wiem jak było wcześniej bo jak kupiłem samochod to juz tak bylo. Spoko wrzuce fotki dzis wieczorem. Mocniejszych zarowek nie wsadzalem bo wiem ze nie mozna A co do regulacji to napewno trzeba je wyregulowac bo sprawdzalem na scianie i swieca krzywo. Regulacja elektryczna nic nie pomaga.

Wydaje mi się ze BeatleJohn ma racje... W jaki to sposob zregenerowac albo gdzie?

P.S. Nie mozna tego zdjac ;]?

UPDATE!
          Zgaszone

Zapalone

P.S. Te zapalone to moje swiatła mijania !
          Last edited by BeatleJohn; 07-04-2009, 23:53.

Comment

Bardzo marnie to wygląda - w sumie zastanawiam sie czy to w ogóle coś widzisz w nocy ... Niestety ale chyba przynajmniej odbłyśnik masz do regeneracji lub reflektor do wymiany .

Comment

Zamieszczone przez shczepcio Zobacz posta
              Bardzo marnie to wygląda ... Niestety ale chyba odbłyśnik masz do regeneracji lub reflektor do wymiany .
              Mozna to samemu zregenerowac? Jak nie to mniej wiecej gdzie szukac?
              Nie mozna zdjac i zostawic bez ;]?

Comment

Zamieszczone przez przemo_wb Zobacz posta
                Kolego wymieniaj odbłyśniki lub całe lampy jeśli cenisz swoje bezpieczeństwo.
                Tylko gdzie kupic te "odbłyśniki" i jak to fachowo sie nazywa?

Comment

Kolego mam na sprzedaż takie lampy bo wymienilem na soczewki i mi nie potrzebne, jak cos to wal na pw

Comment

Regeneracja reflektorów samochodowych

Tu masz firmę która profesjonalnie odświeża odbłyśniki - pewnie komplet około 100. Ale masz jak nówki.

Lub poszukaj zakładu bądź kogoś kto zajmuje się metalizacją próżniową.
                    Last edited by Gość; 07-04-2009, 15:57. Powód: edycja

Comment

Czytalem tez troche o domowym sposobie, ktory oczywiscie nie zawsze sie sprawdza.. Co mysliscie na temat: Plyn do naczyn + styropian i tym podobne ;]? Moze znacie jakies inne metody?

Comment

Dobra. Zdecydowalem sie kupic NOWE lampy. Tylko teraz nie wiem jakie... Zwykle, przydymione, soczewki? Moglby ktos opisac jakies + i - tych różnych rodzajów lamp?

P.S. Nie chodz mi bynajmniej o wyglad

Comment

Working...
                        X