Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

spadła moc

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• spadła moc

Panowie i Panie mam problem z moja Hania.

Odciecie ma juz na 6tys na 2 biegu. Jego moc ewidentnie spadla i co najgorsze leci tylko 135km/h to jego max.

Na 4 biegu rozkulalem go do 120km/h potem 5 i .... po kilometrze osiągnął prędkosc kosmiczna 135km/h.

Czy wymiana swiec ktore sa jeszcze dobre cos pomoze?
    Filtry, pasek rozrzadu, olej?

Nie mam patenta. Na strumienicy jakby lepiej ale 140 i tak nie przekroczyl.

Dziekuje i pozdrawiam

Witaj
    U mnie po wymianie swiec samochod zrobil sie duzo bardziej żywszy, lecz moje swiece byly w stanie tragicznym. Co do predkosci maksymalnej to niebyl az taki spadek. Proponowalbym sprawdzic kompresje na cylindrach.

Comment

Kolego gremlas sprawdz kompresje tak jak kolega wyzej napisal, mozesz wymienic filtr paliwa jesli nie byl dawno wymieniany, zobacz jak wyglada filter powietretrza, zwroc uwage czy nie ubywa ci plynu, oleju lub czy nie przybywa, sprawdz jeszcze czy masz na kazdej swiecy iskre. Moze tez byc walnieta sonda zla dawka paliwowa i autko bedzie slabe bo moze dostawac uboga mieszanke. Nic wiecej jak na razie nie przychodzi mi do glowy

Comment

Sprawdz kolego czy nie masz wyciekow z uszczelki glowicy,bo przez to spada kompresja no i moc.Jezeli tak to daj glowice do planowania(mozesz spalnowac ja 0,5mm wiecej napewno zwiekszy sie kompresja i bedzie mocnejszy) no i wymien uszczelke na nowa.

Comment

a może tankowałeś ostatnio gdzieś indziej niż zwykle? i sprawdź po dłuższej jeździe wszystkie koła czy przypadkiem któreś nie jest gorące
          pozdrawiam
          Last edited by Gość; 01-04-2009, 23:29.

Comment

Koledzy wiec tak. Dzis sprawdzilem swiece wyglądają na nowe.ale byly strasznie mokre.
            Po drugie zas spalilo mi olej 1000km i 2,5 litra oleju poszlo.Wyciekow nie ma. Klawiaturka dobrze bije.

Zawsze jezdzilem w miare oszczednie tzn w granicach do 3,5 tys. Dzis jak przegazowalem na 6 to zaczal sie dusic i siwy dym poszedl.

Przy ruszaniu i daniu w palnik auto najpierw tak jakby sie dusi a potem dostaje kopa.

Jak sprawdzic kompresje???

Co do filtra paliwa, to napewno musze wymienic wszystkie. oprocz powietrza bo stozek mam.

Jest opcja ze auto jest jakos zmulone czy cos?Jakas blokada?

EDIT: Panowie chyba znam rozwiazanie. Musze wymienic pierscienie i uszczelniacze zaworowe. Przy 6tys obrotow na biegu jalowym bylo siwo za mna.
            Last edited by gremlas; 02-04-2009, 16:38.

Comment

Working...
            X