silnik D13B2. wiem temat wałkowany wiele razy. wiele razy wyprzedził mnie VWgolf 3 te disle mnie biorą normalnie. silnik mam całkowicie serie. do dyspozycji 1000 zł i mnóstwo wolnego czasu. czy ktoś z Was pomoże co zrobić żeby przyśpieszyć moj samochód ? to civic 1995 V gen. HB
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
tuning silnika
Collapse
X
-
Zamieszczone przez michal_kna Zobacz postasilnik D13B2. wiem temat wałkowany wiele razy. wiele razy wyprzedził mnie VWgolf 3 te disle mnie biorą normalnie. silnik mam całkowicie serie. do dyspozycji 1000 zł i mnóstwo wolnego czasu. czy ktoś z Was pomoże co zrobić żeby przyśpieszyć moj samochód ? to civic 1995 V gen. HBビートル ジョン
Comment
-
-
Witaj!!!
Nie słuchaj ich.
1000zł smiało Ci starczy aby go trochę podciągnąć a do 90 PS podciągniesz go bez żadnego problemu.
1.Honda 1,3 pusczana na Europe miala blokowaną mon do 75PS a na Amerykę 90Ps
Wystarczy zmaiana uszczelki pod głowicą i już masz 90PS (usczelki sprzedają na allegro i to nie jest wcale jakaś sciema)Jak bedziesz mial już sciągniętą głowicę wypoleruj jej wszystkie kanały wlotowe i wylotowe.wyczyść z nagaru zawry jeśli jest jakiś przepalony wymioeń)Koszt uszczelki plus minus 100zł wypolerować wypolerujersz sobie sam lub oddasz do tokaża
2.Dolot powietrza odpowiedni do twojego silnika 150zł
3.Kolektor wydechowy 4-2-1 350zł
4.Katalizator wyżuć
5.Lekkie kolo zamachowe 80zł
6.ECU(nowa mapa paliwa) 400zł
i wiele wiele innych żeczy możesz zrobić
Powiem Ci że bedzie to jechać ja z silnikiem D15B7 więc sie nie łam i nie rób żadnego SWAPA bo sie to nie opłaci!!!!!!!!!!!
Najprościej jest napisać zrób sobie SWAPA.
Ale jeśli uda Ci sie to zrobić i staniesz na równi z inna nawet 1,5 16V
to będzie wąhał spaliny
Comment
Comment