Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tuning silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• tuning silnika

silnik D13B2. wiem temat wałkowany wiele razy. wiele razy wyprzedził mnie VWgolf 3 te disle mnie biorą normalnie. silnik mam całkowicie serie. do dyspozycji 1000 zł i mnóstwo wolnego czasu. czy ktoś z Was pomoże co zrobić żeby przyśpieszyć moj samochód ? to civic 1995 V gen. HB

sory że spytam ale ile Ty masz lat ?

Comment

Zamieszczone przez michal_kna Zobacz posta
      silnik D13B2. wiem temat wałkowany wiele razy. wiele razy wyprzedził mnie VWgolf 3 te disle mnie biorą normalnie. silnik mam całkowicie serie. do dyspozycji 1000 zł i mnóstwo wolnego czasu. czy ktoś z Was pomoże co zrobić żeby przyśpieszyć moj samochód ? to civic 1995 V gen. HB
      Podjedż do jakiegoś mechanika,niech sprawdzi Ci kompresję w cylindrach.Ale tysiak chyba nie starczy na remont i ewentualny swap.Przy tej drugiej opcji uważaj-można kupic bardziej ściorany silnik,chociaż sprzedający będzie zapewniał,że igła.........
      ビートル ジョン

Comment

swap to wymiana silnika ?

Comment

Zgadza się
          ビートル ジョン

Comment

czyli widze najlogiczniejszym wyjściem aby mieć większą moc to wymiana silnika bo o jego tuningu wogóle nie wspomniałeś... czy on jest aż tak "mało-rozbudowywalny"?

Comment

Z d13 za duzo nie wyciagniesz. To tylko 1,3l. Raczej nikt sie nie bawi w mody takich jednostek. Swap bedzie lepszym rozwiazaniem, ale tez kosztownym.

Comment

ok dla mnie to jasne. to 75 km. ponieważ ten samochód ma prawie 14 lat to te 75 km miał jak z fabryki wyjechał. dziś to pewnie około 60. chciałbym go podciągnąć do chociaż 90. koszty oczywiście jak najnizsze. czy macie jakieś propozycje ?

Comment

Obdlokuj 2 przepustnice i bedziesz mial kolo 10 KM wiecej

Comment

a spalanie ? o ile wiecej ? bo średnio pali 6.5

Comment

Honda Trójmiasto EG3 Honda Civic HB D13B Poczytaj
                      Ubrania z motoryzacyjną pasją:

Comment

Witaj!!!
                        Nie słuchaj ich.
                        1000zł smiało Ci starczy aby go trochę podciągnąć a do 90 PS podciągniesz go bez żadnego problemu.
                        1.Honda 1,3 pusczana na Europe miala blokowaną mon do 75PS a na Amerykę 90Ps
                        Wystarczy zmaiana uszczelki pod głowicą i już masz 90PS (usczelki sprzedają na allegro i to nie jest wcale jakaś sciema)Jak bedziesz mial już sciągniętą głowicę wypoleruj jej wszystkie kanały wlotowe i wylotowe.wyczyść z nagaru zawry jeśli jest jakiś przepalony wymioeń)Koszt uszczelki plus minus 100zł wypolerować wypolerujersz sobie sam lub oddasz do tokaża
                        2.Dolot powietrza odpowiedni do twojego silnika 150zł
                        3.Kolektor wydechowy 4-2-1 350zł
                        4.Katalizator wyżuć
                        5.Lekkie kolo zamachowe 80zł
                        6.ECU(nowa mapa paliwa) 400zł
                        i wiele wiele innych żeczy możesz zrobić
                        Powiem Ci że bedzie to jechać ja z silnikiem D15B7 więc sie nie łam i nie rób żadnego SWAPA bo sie to nie opłaci!!!!!!!!!!!
                        Najprościej jest napisać zrób sobie SWAPA.
                        Ale jeśli uda Ci sie to zrobić i staniesz na równi z inna nawet 1,5 16V
                        to będzie wąhał spaliny

Comment

berdzie Ci paliła to samo albo Ciut więcej 05l na 100km więcej

Comment

kozik - daj linka do tej uszczelki z allegro

Comment

chwila poszukam

Comment

Working...
                              X