Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

brzeczenie podczas przyspieszania ????

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• brzeczenie podczas przyspieszania ????

Witam maqm taki problem, gdy przyspieszam slychac brzeczenie, tylko wtedy kiedy dociskam pedal gazu a tak to znika po juz wiekszym przyspieszeniu, co to moze byc ?? pierwsze na co wpadlem to, ze zawory maja luzy ?? czy to mozliwe, jakie sa objawy luznych zaworow ??

objawy lużnych zaworow to masz klekotanie zimnego silnika:P a brzeczeć przy przyspieszaniu moze Ci cos w tłumiku cos sie wypalilo w środku i brzęczy ja obstawiam na to

Comment

dokładnie, zgodzę się z poprzednikiem! Znajomy miał wczoraj podobny problem z tym, że w Megance coupe, okazało się że w katalizatorze rozsypały się takie dwie metalowe opaski, które niby mają dodatkowo zabezpieczyć ten cały porcelanowy rdzeń! No i to one brzęczały bez litości! Rozcięli kątówką środek katalizatora, wywalili je, zaspawali i po problemie!
      HONDA CIVIC D13B2

Comment

no to kamien z serca, tez tak mysle ze to problem tlumika, w sumie to dobrze bo i tak mialem kupic jakis sportowy

Comment

a przy moim aucie nawpadalo drobnych kamyczkow za obudowe katalizatora i sobie pobrzekiwaly
          sigpic

Comment

kolego tez to mam to jest katalizator to on tak brzeczy a dokladnie obudowa tak juz jest w wiekszosci hanek

Comment

dzieki nie przeszkadza mi to tylko zapytalem co to moze byc dla pewnosci pozdrawiam

Comment

takie same mam objawy, dziękuje za wytłumaczenie.

Comment

Working...
                X