Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zawieszajace sie obroty

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zawieszajace sie obroty

Witam. Mam taki problem z moja hania ( 1.3 D13b2 hb 95r) mianowicie ostatnio zauwazylem ze jak jade tas srednim tempem i obroty mam na 2500 w gore i dam na luz to obroty spadaja do 2 tys i na tym poziomie sie utrzymuja a jak sie zatrzymam to spadaja tak do 700-900. Czasem sie tez zdazy ze przytrzymaja sie na 1500. Co moze byc przyczyna? Ma ktos podobnie? I jeszcze jedno pytanie bo resetowalem kompa i zauwazylem ze poprzedni wlasciciel zamiast bezpiecznika 7.5 wsadzil tam 25:/ jakie moga byc tego konsekwecje? Z gory dzieki za pomoc.

u mnie tak się dzieje na gazie i tez nie wiem jaka przyczyna

Comment

odnosnie bezpiecznika to przy zwaraciu olgby ci sie uklad w komputerze spalic. Ale skoro dziala to wymien bezpiecznik czym szybciej i bedzie ok. A obroty mam podobnie - kombinowowalem z wyczyszczeniem silnika krokowego ale to nic nie dalo. moim zdaniem u mnie w gazniku w wyniku brudu blokuje sie otwieranie i zamykanie przepustnicy ( chyba tak to sie nazywa). Wiem ze moj samochod dlugo stal ostatnio zanim go kupilem i widze ze czym dluzej jezdze tym jest lepiej z tymi obrotami. Do tego kupilem spray do czayszczenia gaznikow i mam zamiar go uzyc bezposrednio w puszcze filtra powietrza - tylko to sitko musze zdjac ( podobno takie czyszczenie pomoze )

Comment

ja też mam ten sam problem, ale dzieje mi się tak na gazie, i chyba jest to spowodowane po części ustawieniem gazu

Comment

Working...
        X