Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

spalanie dla 1.5 i 1.5 vtec-e

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• spalanie dla 1.5 i 1.5 vtec-e

witam, chciałem zapytać jak wygląda sprawa z łapczywościa pojazdu na benzynę.

dla modeli z lat 92-95 czyli hatchback w wersjiach 90km:

1.5i
    1.5VEi (vtec-e)
    1.5LSi

z jakim spalaniem spotkaliście się przy tych silnikach..?

I, czy różnica między "zwykłym" SOHC a SOHC vtec-e jest na tyle odczuwalna (mocowo/spalanie) że warto szukać silnika vtec-e?

znow odpowiadam sobie sam.

spalanie silników zarówno z vtec-e jak i bez:

nie ma zasady, zależy na jaki model się trafi i co dla kogo oznacza oszczędna jazda

średnio 6.9l
    przy oszczędnej jeździe 6.1l
    maksymalne 8.8l

dane z: www.autocentrum.pl

nie jest źle, jak na silnik 1.5 90km

pozdrawiam

Comment

Czesc moj civic 3d 94 rok 1,5 LSi 90KM pali teraz w zimie ( przeważają spokojne jazdy poza miastem bez obciązenia) średnio 7,8l. Silnik w bdb stanie filtry świece przewody nowe samochod sprawny w 100% i zadbany. Jak jeżdze normalnie to średnio nawet 8,5. Uważam ze to za dużo ponieważ jezdze plynnie i spokojnie a samochod sie za to nie odwdziędcza. Jak na bardzo lekki samochod oplywowy i mały spala zdecydowanie za dużo podobny wynik uzyskuje kolega w vectrze B 1,8 16V. Pozdrawiam.

Comment

witam koledzy to u was jest rewelacja ja w grudniu kupiłem honde 1,5 16V i jak są mrozy to w miescie pali mi nawet 11litrów (litrażowałem go) ale jak juz sie zagrzeje i lece na trasie to pali 8litrów mysle ze jest okej ktos dalej na forum napisał ze ogrzewanie ma wpływ na spalanie umnie sie to nie sprawdziło wymienione mam wszystkie pierdołki(filtry ,swiece itd).Kierowcy maluch palił 6 litrów a nie jechał honda pali ile pali lecz ona nie jezdzi tylko lata ja jestem zadowolony z tego auta.Więcej optymizmu.
        Pozdrawiam

Comment

Witam posiadam 1,5 V-TEC E z 92r moje autko w zimie pali max 7,5 litra na 100km w okresie letnim schodzi do 7l w mieście. Oczywiście spokojnej i płynnej jazdy. :-D

Comment

Working...
          X