posiadam civi 5 gen heczbek 1.5 90 km D15B2, czy jest mozliwosc wykrzesania z tego silnika 150 k.mech.? jakie czesci opcjonalnie trza kupic oraz jakich producentow???
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wieksza moc
Collapse
X
-
Najlepiej to swapik na coś większego.
-
Comment
-
jeśl SWAP to tylko na B serie czyli B16A2 160KM lub B18C4 169KM obydwa te silniki dają duże możliwości w podnoszeniu parametrów ich osiągów. Natomiast standardowego silnika 1.5 90KM czyli D15B2 nie podciągniesz do 150KM bez użycia Turbosprężarki. A taki zabieg kosztuje tyle co SWAP na B serie więc ja osobiście bym sie nie zastanawiał
Comment
-
Sto kilkanaście wyciągniesz niedużym kosztem (MPI + dolot, kolektor wydechowy 4-2-1/lub D16Z6 + przelot 2''/lub kompletny wydech D16Z6 ) ale 150 to tylko swap bo turbinka nie będzie opłacalna.
EDIT: kompendium B2->B7: https://www.civicklub.pl/fi/__vbb/sh...ad.php?t=33135Last edited by PeJot; 29-03-2009, 14:08.
Comment
-
A ja się przyłączę. Mam silnik od crx'a 1,6 coś koło 150 kucy. Czy to podejdzie do mojej Hani d13b2 lub może ktoś byłby zainteresowany? Cena 350 do dogadania.
Comment
-
d15 - 150km = sporo modow
d15b2 >150km
zmiana na MPI -(wiazka elektryczna)
+ głowica od d16z6
+ uklad dolotowy i wydechowy d16,
+ ECU P28 - vtec
+ pompa paliwa
bedzie kolo 125km
+ostry walek rozrzadu
+regulowane kolo
+mod ECU
150KM do osiagniecia
...mozliwe ze cos pominalem ale ogolnie sporo pracy i modow
Comment
-
-
Widzę, że w profilu masz wpisane D15B2 - czyli siedzi tam ECU OBD0, który modowalny jest raczej kiepsko. Sam się nad tym zastanawiałem, ale po przewertowaniu różnych forów i popytaniu znajomych stwierdziłem, że nie warto. Załóż wtryski i elektrobebechy od B7 - tu zacznie się dopiero pole do popisu no i softów do edycji tego więcej jest.
Comment
-
Zamieszczone przez twizzter Zobacz postaWidzę, że w profilu masz wpisane D15B2 - czyli siedzi tam ECU OBD0, który modowalny jest raczej kiepsko. Sam się nad tym zastanawiałem, ale po przewertowaniu różnych forów i popytaniu znajomych stwierdziłem, że nie warto. Załóż wtryski i elektrobebechy od B7 - tu zacznie się dopiero pole do popisu no i softów do edycji tego więcej jest.
poczynajac od procedury startu, shift lighta, przesuniecia odciecia, na modyfikacji map konczac
P.S. ECU od B7 tez trzeba modylikowac do takich modow;p
baza wiedzy w tym temacie https://forum.pgmfi.org/
Comment
Comment