Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy ma komputer???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy ma komputer???

Panowie,

takie moze oczywiste pytanie, ale nie dla mnie...posiadam Honde 1,3 KAT z silnikiem D13B2.

I mam pytanie, czy to moje autko ma komputer i silniczek krokowy???

Pozdrawiam.

z tego co się orientuję to masz kompa po stronie pasażera - w podlodze zdaje się w miejscu jak juz sie podłoga podnosi przy komorze silnika kody błędów odczytujesz z błyśnięć diody znajdującej się na puszce kompa. Silniczek krokowy po prawej stronie pod filtrem powietrza

Comment

kompa masz po prawej stronie przy dzwiach dokladnie obok schowka na nie w podlodze..musisz dywan podniesc od strony pasazera tam gdzie nogi sie trzyma!

Comment

Panowie,

a wiec tak... patrzyłam na ten komputerek i miga mi 10 razy, więc według informacji z kompendium zamieszczonego na forum:
        10 - Czujnik temperatury powietrza dolotowego lub jego obwód

A któś mi pomoze i powie gdzie tego szukać ???

Comment

Ja dodam że w "sam naprawiam" są sposoby diagnozowania usterki do ściągnięcia w "service manualach".

Comment

Silniczek krokowy nie był czyszczony, a żaden mechanik nie wie co sie dzieje. Więc tak jak pisałma wcześniej sprawdziam sama co sie świeci na tym komputerze.
            Po zresetowaniu jest cały czas to samo obroty na zimnym silniku 3000, na rozgrzanym po dociśnięciu sprzęgła 3000 tyś. Po jakiś 10 minutach wszystko sie stabilizauje i jedzie juz normalnie.

Comment

kliknęłaś na link który Ci wysłałem tam opisuje gdzie jest ten czujnik, nie chciało mi się przepisywać

Comment

Tak, dziękuje.
                A takie pytanie czy ten właśnie czujnik może wpływac na objawy które napisałam powyżej?

i jeszcze jedno ma do Was pytanie, czy na te objawy może także wpływać to że otwierają się obie przepustnice? (tak mi powiedział mechanik)

Comment

Working...
                X