Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D13B2 - Regulacja gażnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• D13B2 - Regulacja gażnika

Witam wszystkich, mam pytanie, mianowicie: Jak wyregulowac gaznik w tym modelu ? 1.3 LPG, gaznik wymienilem z powodu wachania obrotow (koszt nowego[uzywanego] wyniosl mnie 70 zl)
    problem falowania zniknał, natomiast dziwne rzeczy sie dzieja z moja hania, na zimnym silniku odpalam autko na benzynie obroty podnosza sie do 3 tys. jak na ssanie to chyba za duze, po jakims czasie lub rozpoczeciu jazdy maleja do 1000, gdy juz troche pojezdze obroty spadaja do 200-300 i autko lubi zgasnac, co moze byc przyczyna ? Tzn, glupie pytanie, bo przyczyna zapewne jest niewyregulowany gaznik, wiec jak go wyregulowac ? Ja widze 4 rzeczy ktore moge wyregulowac przy tym gazniczku, linke gazu, srube od ssania, plastikowa srubke ktora nie doszedlem jeszcze do czego sluzy, wiec licze, ze mnie oswiecicie no i srube do regulacji (chyba ilosci paliwa w komorze plywakowej) taka zolta srubka. Prosilbym abyscie nie pisali zebym znalazl szpeca bo chce wiedziec jak to sie robi i sam sie takim szpecem oczywiscie w odpowiednim czasie stac. Prosze o pomoc, z gory dziekuje pozdrawiam

Póki co podciągnąłem linke gazu i poluzowalem troszke ta srubke od ssania i jest 500-600 rpm na biegu jalowym na cieplym silniku bez ssania

Comment

Linki od gazu nie ma co naciagac, ustawienie obrotow jalowych jest z tylu gaznika, tam masz taka czarna plastikowa srube, musisz ja wyczuc palcami gdzie sie znajduje, gdy wkrecasz, to zwiekszasz obroty, a gdy odkrecasz, to zmniejszasz, ustaw linke gazu tak, jak byla, dokrec ta srube i zapal honde, dodaj troche gazu i zobacz jakie sa obroty, jesli za male, zgas honde i dokrec ja jeszcze troche, pozniej znowu odpal i zobacz, na wlaczonym silniku nie zawsze to dziala, dlatego dobrze jest to robic na zgaszonym.

Comment

Kolega specjalnie założył konto aby odpowiedzieć na prawie roczne pytanie. Cóż, dziękujemy za odpowiedź, zawsze się przyda potomnyn aczkolwiek proponujemy najpierw regulamin przeczytać.
        PS: nie prowadzisz w konkursie Złotej łopatki na najstarszy odkop na forum.

Comment

Working...
        X