Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 93r. 1.5 16V - problem z odpalaniem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic 93r. 1.5 16V - problem z odpalaniem

Witam wszystkim!
    Borykam się z tym problemem już prawie rok, żaden warsztat nie jest w stanie mi pomóc dlatego postanowiłem napisać na forach.
    Mianowicie,
    Mam problem z odpalaniem mojego Civica. Przy zimnym silniku odpala bez problemu, pompa paliwowa załącza się (słychać). Natomiast problem pojawia się dopiero, gdy przejadę się chwile, gaszę silnik po paru minutach próbuję odpalić i d**a!! Za pierwszym razem, gdy przekręcam kluczyk słychać, że pompa paliwowa się załącza ale silnik nie odpala. Przy kolejnych razach już pompa się nie załącza i wtedy nie ma możliwości aby odpalił, dopiero muszę kilkanaście razy pokręcić kluczykiem, aby pompa załapała ale wtedy też nie odpali. Odpala dopiero po mozolnych próbach rozruchu, gdy kilka razy pompa się załączy. Czasami zdarza się, że muszę postać 30min aby móc go odpalić. Dodam iż, gdy samochód postoi dłuższy czas i silnik wystygnie wówczas z odpaleniem nie ma problemu. Przy dłuższym kręceniu rozrusznikiem zapala się kontrolka awarii silnika. W warsztacie stwierdzili ( na podstawie kodu błędu) iż jest to wtryskiwacz, wymieniłem go ale dalej jest to samo. Ktoś mi podsunął temat iż może to być czujnik temperatury silnika. Proszę o pomoc, gdyż nie mogę sobie z tym problemem poradzić.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Jesli nadal masz ten problem to sprawdz przekaznik do pompy paliwa. Taka kosta wielkosci pudelka z papierosow.Ja mialem to samo tzn nie palila gdy sie zagrzala po ostygnieciu bylo ok.

Comment

Czy to taka kostka biala od strony kierowcy przy bezpiecznikach?

Comment

Siemka. Tak. To taka biala kostka od strony kierowcy przy bezpiecznikach. Ja mialem taki sam problem. Okazalo sie(jak wyczytalem od ludzi z forum), ze wlasnie ten glupi przekaznik blokowal mi normalne odpalanie, co mnie szczerze mowiac bardzo denerwowalo:/ Ale po przelutowaniu jej na nowo....samochod odpala bez zastrzezrzen Jesli przelutowanie (poprawienie lutow) nie pomoze...mozesz sprobowac wstawic nowa- uzywana...

Comment

mam ten sam problem tylko ze w roczniku 91 i nie widze przy bezpiecznikach zadnej bialej kostki tym bardziej wielkosci paczki od fajek. czy jest możliwe ze w tym roczniku to wyglada inaczej czy zle szukam??

Comment

wlaśnie znalazlem kolo bezpieczników z lewej strony kostka w kolorze szarym

Comment

Working...
            X