Witam. Mam na imię Wojtek i jestem szczęśliwym posiadaczem hondy 5 generacji z silnikiem b18c4 od prawie 2 lat aczkolwiek dziś pojawił się problem z którym nie wiem jak sobie poradzić a chciał bym dowiedzieć się czegoś od was zanim oddam auto do mechanika i zapłacę majątek za nie wiadomo co bo wiadomo jak to jest z mechanikami. Mianowicie przedstawie wam cała historię, jechałem sobie dziś przez rynek w swoim miasteczku gdzie jest podniesione przejście dla pieszych a zaraz za nim mega dziura w którą wyjechałem tak że aż wszyscy się oglądali a samochód niemal podskoczył, 20 metrów niżej jakis Pan torowal drogę a ja zdenerwowany po tym najechaniu na dziurę na 1 biegu przycisnelem ja do 8 po czym zatrzymałem się na końcu uliczki i tu się zaczęło. Auto spadło do obrotu 200/300 ciągle skacząc i w tym samym czasie zaczął śmigać check engine i z lewej strony kierownicy dochodziło takie tykanie więc podejrzewam że to z przekaźnika. Auto zaparkowałem i po upływie około 20 zapaliłem je o dziwo problem znikł ale obroty trzymała bardzo niskie, niestety auto chodziło około 4 km gdzie 400 metrów przed domem stało się to samo i sytuacja się powtarza 20 minut i odpala. W domu odrazu sprawdziłem pod autem co się dzieje ale tam jest wszystko ok. Sprawdzałem błędy ale tam też jest dobrze bo check cały czas się pali, świece zmianiałem i dalej bez zmian.
Jeżeli ktokolwiek wie ci może być nie tak to bardzo proszę o jakaś radę bo sam nie wiem co to może być. Dodam jeszcze że obecnie byłem za granicą i samochód stal dłuższy czas i dopiero od 3 dni jeżdżę ale nie miałem z nim najmniejszego problemu do dziś . Jeszcze jedna może jest ważne może nie auto stało ponad 2 godziny nie odpalane i kiedy odpaliłem problemu nie było jednak tym razem nie zeszła poniżej tysiąca obrotów a temperaturę już miał okolo 80 stopni i gdy przygazowalem do odcięcia to w 2 monetach około 4 i 6 tysięcy zaświecił się check i nic a za drugim razem doszły obroty do 8 były strzały z wydechu i znowu to samo odpala i ma 200/300 obrotów i ten check cały czas miga i chyba przekaźnik .
P.s jeżeli jest podobny temat to przepraszam że pisze jeszcze raz ale ja szukałem i nic nie znalazłem z takim problemem jak mój .
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i mam nadzieję że to w miarę ogarnięcie napisałem
Jeżeli ktokolwiek wie ci może być nie tak to bardzo proszę o jakaś radę bo sam nie wiem co to może być. Dodam jeszcze że obecnie byłem za granicą i samochód stal dłuższy czas i dopiero od 3 dni jeżdżę ale nie miałem z nim najmniejszego problemu do dziś . Jeszcze jedna może jest ważne może nie auto stało ponad 2 godziny nie odpalane i kiedy odpaliłem problemu nie było jednak tym razem nie zeszła poniżej tysiąca obrotów a temperaturę już miał okolo 80 stopni i gdy przygazowalem do odcięcia to w 2 monetach około 4 i 6 tysięcy zaświecił się check i nic a za drugim razem doszły obroty do 8 były strzały z wydechu i znowu to samo odpala i ma 200/300 obrotów i ten check cały czas miga i chyba przekaźnik .
P.s jeżeli jest podobny temat to przepraszam że pisze jeszcze raz ale ja szukałem i nic nie znalazłem z takim problemem jak mój .
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i mam nadzieję że to w miarę ogarnięcie napisałem

Comment