Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda CIVIC 1.3 75 KM 93 ROK, nie odpala.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda CIVIC 1.3 75 KM 93 ROK, nie odpala.

Witam. Zacznę od początku. Auto jeździ normalnie, silnik pracuje super. Wydaje się wszystko ok, aż do przed wczoraj. Rano próbowałem długo odpalić silnik. W końcu po 15-20min odpalił, natomiast wczoraj po nocy odpalił od razu, bez problemu. Dzisiaj ok. godz. 11 znowu Hanka nie odpala. Próbowałem dzisiaj odpalić z dobre 40minut i nic... Zdecydowałem się zajrzeć do świec. Zdjąłem te gumy i okazało się, że jest na nich dużo oleju, w środku w świecach tam na dole też. Czy to może być wina nie odpalania samochodu? Jak osuszyć te świece? Proszę o pomoc.

Od początku to nie pomijamy Regulamin przy rejestracji czytamy chociaż do pkt 2.
    Last edited by rambo7; 08-05-2017, 22:41. Powód: Regulamin

Witam.
    Jeżeli zaolejone są fajki i same porcelanki świec, to najprawdopodobniej winne są uszczelniacze gniazd świec pokrywy zaworów - przerabiałem temat u siebie.
    Pytanie, czy sprawdzałeś "podstawy", tj. przewody zapłonowe, kopułkę i palec rozdzielacza oraz same świece ? Jeżeli samochód już odpala to jak silnik zachowuje się w trakcie pracy na biegu jałowym, jak po dodaniu gazu oraz pod obciążeniem ?
    Pozdrawiam

Comment

Najprawdopodobniej kończy się pompka paliwowa.Kup sobie zmywacz do tarcz zdejmij pokrywę i psiknij ,albo wlej w gaźnik ze dwadzieścia gram paliwa i dopiero odpalaj.Zaproponował bym obejrzenie świec od strony elektrod ,czy nie sa pozalewanie,ale z uwagi na zalegający w otworach olej lepiej na razie tego nie odkręcaj.Wymiana uszczelek jest konieczna tak czy inaczej,bo przewody moczone w oliwie wreszcie sparcieją,poza tym izolatory swiec zamoczone po szyję całkowicie zmieniaja ciepłotę świecy,a to zdrowe dla silnika nie jest..

Comment

Może chyba zdjąć świecę i przekręcić silnikiem bez świec żeby wszystko wydmuchało
        A do odpalania najlepszy był cocpit spray :P

Comment

Zamieszczone przez Tigersoft Zobacz posta
          A do odpalania najlepszy był cocpit spray :P
          Psikniesz tym do benzyniaka i nie odpalisz wcale,tak samo zresztą jak z olejem w cylindrze.Olej należy wymyć i dopiero odkręcać świece.

Comment

Working...
          X