Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D13B2 Gaśnie tylko na drodze

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• D13B2 Gaśnie tylko na drodze

Witam
    Mam problem z swoim civiczkiem D13B2, samochód gaśnie ale tylko w trakcie jazdy, zaraz po tym gdy otworze maskę to widać że z gażnika cofie sie paliwo do pompy. Parę minut póżniej po kilku próbach uruchomienia samochód odpala ale przejezdza ok 50m i dalej ta sama sytuacja. Gdy scholuje ją do domu i uruchomie to na postoju działa cały czas, obroty w normie można jej gazować ale nadal działa. Sytuacja powtarza się tylko podczas jazdy w jeden dzień jest to kilometr w nastpeny 5 km.
    Została wymieniona cewka zapłonowa, moduł zapłonowy, kopułka, palec, kable WN, świece, pompa paliwa oraz filtr paliwa.
    Już męczę się z tym miesiąc, proszę o jakieś pomysły co to może być.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Przejedź sie bez korka.Jak nie będzie zmian,to napełnij gaźnik, potem odłącz przewód aliwowy z pompy wsadź do butelki i odpal.
    Pmpa powina lać paliwo bez powietrza.Nie wiem ile jest w papierze,ale przyjmijmy że te pół litra powinna napełnić zanim zgaśnie.

Comment

Niestety po wykreceniu korka podczas jazdy znowu zgasła. A po odlaczeniu przewodu od gazniku i uruchomieniu silnika napompowało mi 2,5 litry paliwa

Comment

To w takim razie proponuję sprawdfzenie w pierwszym rzędzie czy po tym jak silnik zdechnie nie ma zaniku iskry,bo trzeba zawęzić pole poszukiwań do prądu lub paliwa.
        Jeśli winy nie bedzie w zapłonie ,to skontroluj napełnianie komory pływakowej,bo może w zaworze pływaka siedzi śmieć i przy zwiększonym poborze paliwa komora szybciej się opróżnia niż napełnia,w efekcie po chwili jest w niej za niski stan.

Comment

Problem rozwiązany jednak druga pompa też nawalila

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Comment

To pompa figlarz ,raz tłoczy a raz nie. W pompie pewnie pękła sprężyna ..

Comment

Working...
            X