Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalanie po wymianie sondy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spalanie po wymianie sondy

Mam duzy problem z honda 1.3 16 Przed wymiana sondy hondzia palila w miescie 11/100km . Po wymianie sondy przejechalem i spalanie wyszlo 7.2 litra tez w miescie . Po przejechaniu kolejnych 100 km auto zatankowalem 11,5 litra ;/ co sie dzieje znow sonda sie zjarala a mam ja dopiero od 2 tyg

a sonda na którą wymieniłeś starą to przynajmniej dobry "towar" czy tani zamiennik?? ja jak swoją dobrze pogonie to 10 śmiało wypije..... już ktoś ostatnio pisał jak pomieżyć sonde/opcja szukaj
    Last edited by Pyl-u; 07-03-2009, 16:09.

Comment

1V ma miec sonda na cieplym silniku z tego co sie orientuje. Kolego i nie wiem czy po wymianie sondy nie trzeba jechac do kogos na komputer, wydaje mi sie ze tak.

Comment

ehh kurde dalej jara mi jak smok te autko nie wiem sam co robic ;/ za 1 razem po wymianie spalanie bylo juz ok Co znow sprawila ze tak wysoko mi podskoczylo Chyba nie mozliwe jest ze nowa sonda sie zepsula

Comment

ja bym poradził zrobić reset komputera a można to zrobić na dwa sposoby odłączyć akumulator na jakiś czas 10 minut wystarczy i przytrzymać pedał hamulca ponieważ światło stopu wyładuje napięcie które znajduje się w kondensatorach itd bądź drugi sposób wyjąc bezpiecznik który jest odpowiedzialny za kompa nie wiem jak w 1.3 ale kumplowi tak z robiłem w 1.5 d15b7 i jest wszystko w normie musisz pamiętać ze po takim zabiegu musisz auto "nauczyć" normalnej pracy czyli pojeździć trochę spokojnie a trochę dynamicznie żeby przyzwyczaić go do takiej pracy

Honda Civic V-ej generacji
          Jeszcze coś na ten temat
          Last edited by Gość; 14-03-2009, 15:04.

Comment

Bart .... otworzylem maske kapulke tych bezpiecznikow i wogole tego bezpiecznika w tym miejscu nie mam .....

O to link : ImageShack - Image Hosting :: dsc00016e.jpg
            i ktore bezpieczniki mam wlozyc w te miejsca Zdjecie : ImageShack - Image Hosting :: dsc00016i.jpg
            Last edited by Gość; 14-03-2009, 15:05.

Comment

Myślę ze bezpiecznik 15 wystarczy tylko dziwne ze go tam nie mam nie jestem pewien jak to jest w 1.3 ale spróbuj odłączyć akumulator na 10 minut i przytrzymaj stop

Comment

a jak nie bylo tego bezpiecznika to komputer po kazdym wylaczeniu zaplonu resetowal sie ? I caly czas zmienial mape spalania ?

Comment

W miejsce gniazda backUP wklada sie bezpiecznik 7.5 A, tylko ze jesli tego bezpiecznika nie ma to samochod by nie odpalil raczej ....

Comment

heh wogole nie bylo tego bezpiecznika i auto normlanie odpalalo Tylko zegar sie resetowal :P:P

Comment

Reset komputera nic nie pomogl ;/ Dzis autko w samej trasie 11/100 mi spalilo ehhh juz nie mam sil do mojej hondy

Comment

Kolego jedz do kogos na komputer i po sprawie. Juz wiecej straciles na paliwo niz kosztuje diagnostyka komputerowa zapewne. pozdr

Comment

Working...
                        X