Witam to mój pierwszy post
Dzis chcialbym wam przedstawic problem z moja "Honda" oczywiscie "Civic V" generacja, silnik 1.3, 16v, instalacja gazowa. Honde posiadam od kilku miesiecy i jest duzy problem, poniewaz kilka dni temu gasla sama po przejechaniu okolo 8 km, gasla na niskich obrotach gdy jechalem i musialem zwolnic na policjantach, jest niska wiec zwalnialem prawie do 0. Pozniej gdy gasla na policjantach musialem odpalac ja "z biegu". Auto stoi w garazu gdy ide po nocy odpalic ja i sprawdzic czy chodzi to zawsze odpala za jednym razem "od strzala". 2 dni temu zaczela klekotac z pod silnika, nie miala mocy myslalem ze chodzi tylko na 3 garach , a z wydechu wydostawalo sie dosyc sporo dymu, bialego dymu i ta sama sytuacja wczoraj po przejechaniu zaledwie 1 kilometra. Dolalem oleju i plynu chlodniczego bo zniknal. A 2 dzni wczesniej zalewalem chlodnice pod korek i zbiornik zapasowy tez. Codziennie plynu nie bylo w zbiorniczku to go dolewalem. Gdy chodzi na luzie na niskich obrotach jest okej nic sie nie dzieje, ale gdy pojade sobie z 10 minut, nie jadac zbyt szybko o tylko 80 km/h max to zatrzymuje ja a wskaznik nagrzania silnika wskazuje lekko ponizej normy, to z silnika dokladnie z okolic chlodnicy wydobywa sie dym spalajacego sie plynu chlodniczego!!! Sprawdzilem wszystkie weze, sa lekko miekkie, na zlaczeniach nic nie przecieka,pod samochodem nie ma plam plynu chlodniczego. Gdy odkrecam korek wlewu chlodnicy plyn mocno kipi i wyplywa przez jakas chwilke. Wentylator chodzi mysle ze normalnie, bo zalacza sie gdy silnik jest ostro przegrzany. Do srodka gdy wlacze nagrzewanie leci normalnie cieple powietrze bez zadnego smrodu itp. Gdy silnik chodzi na niskich obrotach prawie wogole nie dymi ale gdy przykrece mocy to juz naprawde leci sporo bialego dymu :/ Wczoraj gdy zobaczylem ze poziom oleju zmalal dolalem go i wlasnie wczoraj i przedwczroaj klekotal a dzis gdy rano ja odpalilem to chodzil zwawo jak nowka sztuka przyspieszal dobrze i mial dobra moc
Akumulator jest slaby gdy wlacze ogrzewanie, ogrzewanie szyby tylniej, radio i swiatla po 5 minutowym postoju gasnie :/ Wymieniałem alternator jakis miesiac temu. Nie jestem doswiadczonym mechanikiem bo na razie wogole nim nie jestem gdyz dopiero jestem w 1 klasie technikum samochodowego, ale mysle ze to uszczelka pod glowica! Czy moze byc inna przyczyna? Moze wymienic termostat albo filtr oleju, moze pompe wody? Z gory przepraszam za moj nieprofesjonalizm :/ i BŁAGAM O POMOC :O
z uwagi że nie czytasz nawet do 2 - to powinien być to wpis usunięty!!!!!
ale gdzie piszesz?? w Dziale Klub ???
Pierwszy wpis nie w tym miejscu, nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji pkt 2. - Regulamin to przewodnik, podpowiedział by Ci co, gdzie i jak.
Pkt 3 wyszukiwarka tematów - odnoście upg jest ich mnóstwo!
Pkt 5 - obowiązuje pisownia w języku polskim.
Pkt 5 kategoryczny zakaz pisania w tytule słów "pomoc" i "problem" - sabotujesz działanie wyszukiwarki - demolujesz forum!
za dużo chaosu.
Konieczna poprawa!

z uwagi że nie czytasz nawet do 2 - to powinien być to wpis usunięty!!!!!
ale gdzie piszesz?? w Dziale Klub ???
Pierwszy wpis nie w tym miejscu, nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji pkt 2. - Regulamin to przewodnik, podpowiedział by Ci co, gdzie i jak.
Pkt 3 wyszukiwarka tematów - odnoście upg jest ich mnóstwo!
Pkt 5 - obowiązuje pisownia w języku polskim.
Pkt 5 kategoryczny zakaz pisania w tytule słów "pomoc" i "problem" - sabotujesz działanie wyszukiwarki - demolujesz forum!
za dużo chaosu.
Konieczna poprawa!
Comment