Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D15b7 dusi sie szarpie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• D15b7 dusi sie szarpie

Witam pany pomocy! Moje ej2 szarpie i dusi sie tak jakby sie zalewala ale dodaje gazu lub ja przeciagna na wysokich obrotach i wszystko wraca do normy. Dzieje sie to na cieplym silniku. Na zimnym jest ok. Jak zaczyna ja szarpac to na pastuju nie gasnie tylko obroty sa bardzo niskie ale tak jak pisalem wczesniej wystarczy ja do odciny przygazowac i na jakis czas ok jest. Sonde juz wymienilem. Czujnik temp? Pomocy
    Last edited by krychu231; 03-11-2016, 22:45.

Sprawdź najprostsze rzeczy, czyli świece, przewody WN i cewkę. Ja miałem w d16z6 takie objawy i po wymianie tych podzespołów pomogło! Pozdrawiam

Comment

No z honda dopiero zaczynam przygoda bo do tej pory tylko bety i ople mialem po resecie i samadniagnostyce pokazalo ze czujnik bezwzglednego cisnienia w kolektorze. Mozna to jakos sprawdzic bo niejestem do konca pewny

To jest ten caly map sensor?
      Last edited by rambo7; 04-11-2016, 20:19. Powód: po sobie stosuj Edycję

Comment

tak, to to. a sonda jakiej firmy?
        jeśli na ciepłym problem to rozważyłbym oględziny przepustnicy. Czy jest generowany CE ?
        Last edited by rambo7; 04-11-2016, 20:22.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Kurde musze jeszcze duzo poczytac bo nie wiem zupelnie co do mnie piszesz jakie CE? Mialem mialem 5 bmw i 7 opli a nawet corrado ale takiego fachowego jezyka tam nie bylo ja prosty chlopak ze wsi to prosto mi wytlumacz

Comment

Working...
          X