Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki luz zaworowy???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jaki luz zaworowy???

Koledzy czy mógłby ktoś mi powiedzieć jaki powinien być luz na zaworach w silniku d15b2?sam potrafię ustawić ale niestety nie wiem jak powinno byc oryginalnie

20 Ssanie 25 Wydech

Comment

ja ustawiałem ostatnio dokładnie tak i zawory mi klekotały

Comment

to moze poprostu juz nie da sie wyregulowac zaworow i klawiaturka do wymiany...

Comment

dzisiaj bede ustawiał dam na ssanie 0.17 a wydech 0.20 zobaczymy co z tego wyjdzie

Comment

ssące 0,20mm wydechowe 0,25! jak ci klekoczą na tym ustawieniu to możesz mieć problemik do rozwiązania. powodzenia
            HONDA CIVIC D13B2

Comment

witam.dolot-0,18-0,22 wylot-0,23-0,27 .prawidłowe parametry dla tego modelu
              Last edited by RR1; 19-03-2009, 23:16.

Comment

witka a do 1.6 v-tec jakie ustawienia?

Comment

Wszystkie tak samo. W Hondzie zawory zawsze klekoczą na zimnym silniku, tak swoją drogą wtryski potrafią wydawać taki dźwięk jak zawory klekoczące.
                  Ubrania z motoryzacyjną pasją:

Comment

hmm ostatnio bylem u mechanika i powiedzial ze to jest tylko wstepne ustawienie zaworow bo moja hondzia V 1.3 16V ma hydrauliczne zawory:/

Comment

Witam , jaki luz zaworowy powinien byc w silniku 1.3 16V 75km

Comment

Czy ja w moim silniku D15B3 (taki dziwny silnik na gaźniku) mam też ustawić takie luzy 0.20 dolot, 0.25 wydech, mam lpg ?

Comment

Working...
                        X