Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana kolektora wydechowego a grubszy dźwięk

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana kolektora wydechowego a grubszy dźwięk

witam wszystkich !! mam pytańko.... a mianowicie czy gdy założę kolektor wydechowy 4-2-1 lub 4-1 i do tego jeszcze zrobię dolot to czy dźwięk mojego silniczka d13b2 będzie trochę grubszy ... ??

o tak YouTube - Dźwięk silnika

do mój teraz jak go kręcę chodzi jak BOSCH...

przyłączam sie do pytania kolegi tez bym chcial uzyskac taki efekt
    Last edited by mazi880709; 24-02-2009, 22:00.

Comment

panowie, zalozeniem samego dobrego dolotu uzyska sie basowy dzwiek silnika, jak bedzie z kolektorem, nie wiem, raczej zadnej roznicy w dzwieku nie bedzie tylko spaliny beda szybciej odprowadzane. dobry filtr, dobry efekt basowy

Comment

dobry tz....?? podasz kolego jakiś przykład z allegro?? to że fajniejszy dźwięk będzie przy wtrysku to wiem ale czy na mój ubiedzony gaźniczek to coś da...??

Comment

prosze bardzo: PROMOCJA K&N STOŻEK DUŻY ORYGINAŁ SPORT (559260840) - motoAllegro

do tego by sie sprzydala dobra rura dolotowa pod dany silnik.
          na seryjnej (gumowej) rurze nie bedzie az tak dobrego efektu jak bys oczekiwal... bedzie taki bardziej plytki dzwiek natomiast z dobra rura dolotowa, bedzie gruuuby basisty poglos.

z tego co pamietam masz koncowy tlumnik WM SPORT to juz bedzie naprawde mlucka z takim wydechem i takim dolotem

taki OT....
          kiedys w punciaku silnik 1.1 55km gaznik, zalozylem stozek jakis tam allegrowy za 100zl i dzwiek poprostu tak sie zmienil jak by pod maska byl jakis silnik 2l bo wczesniej chodzil jak odkurzacz

Comment

to super tylko nigdzie nie moge dostać dolotu do mojego silnika. są do wszystkich tylko nie do mojego...

Comment

wydaje mi sie ze ten by pasowal K&N DOLOT HONDA CIVIC VTec E/Vti sklep...Wawa (556124645) - motoAllegro

ale nie dam sobie reki uciac... moze napisz do goscia z allegro i popytaj...

Comment

dobra myśl...dzięki

Comment

Jeśli chcecie uzyskać taki efekt jak na filmiku to zróbcie cały układ wydechowy przelotowy i będzie tak gadało auto wtedy

Comment

bedzie strasznie glosno

Comment

A ja mam troszkę inne pytanie odnośnie kolektora dolotowego - otóż mając do wyboru wersje 4-2-1 oraz 4-1 chciałem zapytać, czy ktoś może wykazać różnicę w faktycznym wzroście mocy (tzn, na korzyść którego przemawia)?

Comment

wszystko to zalezy w czy w dole czy w gorze chcesz miec wiecej mocy,te kolektory roznia sie od siebie jak wiadomo,do 1,3 lepiej wyjdzie 4-1

Comment

witam mam pytanie czy sa jakie minusy zamontowania takiego dolotu bo plusy napewno sa sam dzwiek ale jak to sie ma do zywotnosci slinika pozdrawiam

Comment

A jakie maja byc minusy?? Poprzez sportowy filtr silnik dostaje lepsza dawke powietrza, wiec generalanie nic go nie dotyka. Pytania odnosnie zywotnosci silnika powinienes kierowac raczej przy zakladaniu turbo, podtlenku, czy podobnych rzeczy, ale napewno nie dolotu

Comment

Mam filtr stozkowy i wydech Ulter sport i mam baardzo głosno :P

Comment

Working...
                              X