Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

falujące obroty

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• falujące obroty

posiadam hondę 1.4 problem stanowią falujące obroty najpierw opadają na jakieś 300 a potem podnoszą na 700. Najciekawsze jest to iż dodam gaz na 3000obr. puszczam nogę z gazu a obroty spadają jak kamień w wodę żadnej płynności tak jest na benzynie ale na gazie jeszcze gorzej po prostu potrafi zgasnąć. Proszę o pomoc co może być przyczyną tych falujących obrotów.

W wyszukiwarce wystarczy poszukać - jest mnóstwo odpowiedzi

Comment

Miałem taki problem wymieniłem świece i przewody i odpusciło;] jak to nie pomoze to moze sprobuj z filtrem paliwa i gazu ale nie wiem dokladnie

Comment

czysciles silnik krokowy????

Comment

czyściłem silnik krokowy resetowałem komputer bez zmian mało tego jak jest zimny nie mam ssania znaczy sie opadają obroty do 300 i się podnoszą

Comment

sprobuj ogarnać te filtry lub przewody i swiece bo ja tak samo mialem ze nieraz mi przygasal a potem wkrecal sie na 1100obr u mnie te czynnosci pomogly moze i u ciebie

Comment

mam 1.6 v-tec i ten sam problem do tego jeszcze mam zawory do regulacji moze cos byc nie tak z powodu zaworow?? bo stukaja i to dosc powaznie...a i dodam ze mi nawet na gazie czasem potrafi zgasnac....

Comment

Witam
                Tez od 2 tygodni mam to samo :-/ najpierw falowały obroty na gazie , potem na rozgrzanym silniku potrafily obroty spasc do 300 i zapala sie czesto kontrlka akumulatora, i zrobilem reset i dupa nawet na benzynie teraz obroty faluja

Comment

z tymi obrotami jest coraz gorzej nie wiem ale zaczynam podejrzewać jakiś czujnik znajdujący się w kolektorze ssącym albo położenia przepustnicy lub czujnik ciśnienia powietrza piszcie i dajcie znać jak wam się coś poprawi w tych sprzętach. Co do przewodów kopułek itp.itd honda nie ma z defektów jak w innych markach żadne regulacje kątów przyśpieszeń nie maja z tym związku. Wydaje mi się że to ma związek tylko z powietrzem w kolektorze lub jak pisałem z czujnikiem położenia przepustnicy nie mam żadnego znajomego z moich okolic który by miał taką hondę trzeba by było przekładać poszczególne czujniki i bym powolutku doszedł co jest może wy macie więcej szczęścia a to wszystko że te sprzęty nie lubia gazu a potem to i na bezynie nie chce chodzić nara.

Comment

miałem taki problem wymieniłem termostat ,problem znikł zbadaj to spr.CIPŁOTE WĘŻY OD CHŁODNICY POWODZENIA

Comment

Witam Koledzy!!te obroty to widzę zmora większości ja niestety też mam podobny problem.mam Hondę 1,3 z 94r. jak odpalam to wszystko jest ok, ale kiedy silnik się nagrzeje obroty się czasem podnoszą tak jakby na ssaniu pracowała.jak mu wtedy lepiej docisnę gazu to spadają.no i dużo mi pali (około 9,5l/100km jak na 1,3 to chyba przydużo)
                      Dodam jeszcze że wymieniłem świece, przewody WN, filtry,czyściłem silniczek krokowy tyle że robiłem to sam i nie wiem czy dobrze.
                      Pomoże ktoś??
                      Last edited by wojtas13390; 27-03-2009, 16:41.

Comment

Working...
                      X