posiadam hondę 1.4 problem stanowią falujące obroty najpierw opadają na jakieś 300 a potem podnoszą na 700. Najciekawsze jest to iż dodam gaz na 3000obr. puszczam nogę z gazu a obroty spadają jak kamień w wodę żadnej płynności tak jest na benzynie ale na gazie jeszcze gorzej po prostu potrafi zgasnąć. Proszę o pomoc co może być przyczyną tych falujących obrotów.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
falujące obroty
Collapse
X
-
z tymi obrotami jest coraz gorzej nie wiem ale zaczynam podejrzewać jakiś czujnik znajdujący się w kolektorze ssącym albo położenia przepustnicy lub czujnik ciśnienia powietrza piszcie i dajcie znać jak wam się coś poprawi w tych sprzętach. Co do przewodów kopułek itp.itd honda nie ma z defektów jak w innych markach żadne regulacje kątów przyśpieszeń nie maja z tym związku. Wydaje mi się że to ma związek tylko z powietrzem w kolektorze lub jak pisałem z czujnikiem położenia przepustnicy nie mam żadnego znajomego z moich okolic który by miał taką hondę trzeba by było przekładać poszczególne czujniki i bym powolutku doszedł co jest może wy macie więcej szczęścia a to wszystko że te sprzęty nie lubia gazu a potem to i na bezynie nie chce chodzić nara.
Comment
-
Witam Koledzy!!te obroty to widzę zmora większościja niestety też mam podobny problem.mam Hondę 1,3 z 94r. jak odpalam to wszystko jest ok, ale kiedy silnik się nagrzeje obroty się czasem podnoszą tak jakby na ssaniu pracowała.jak mu wtedy lepiej docisnę gazu to spadają.no i dużo mi pali (około 9,5l/100km jak na 1,3 to chyba przydużo
)
Dodam jeszcze że wymieniłem świece, przewody WN, filtry,czyściłem silniczek krokowy tyle że robiłem to sam i nie wiem czy dobrze.
Pomoże ktoś??Last edited by wojtas13390; 27-03-2009, 16:41.
Comment
Comment