Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dławienie się silnika i wibracje

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dławienie się silnika i wibracje

Witam. Od pewnego czasu mam pewien problem z autem. Przy dodawaniu gazu w zakresie obrotów do 2500 silnik zaczyna się dziwnie dławić tak jakby miał zgasnąć i wyczuwam znaczne drgania silnika (wibracje czuć na kierownicy i na kokpicie). Po przekroczeniu 2500-2600 obrotów auto nabiera mocy i wszystko wraca do normy. Dławienie czasami zanika i wszystko działa ok po czym znowu się pojawia. Drgania silnika występują czasem także na biegu jałowym, gdy próbuję dodawać gazu. Dzieje się tak na zimnym oraz rozgrzanym silniku. Gdy wyczuwam te wibracje słychać także, że silnik pracuje w dziwny sposób. Dodam że bez dodawania gazu silnik pracuje równo i nic nie szarpie oraz nie słychać żadnych niepokojących dźwięków. Auto ma zamontowaną instalacje LPG drugiej generacji. Czy ktoś wie co może być powodem takiego stanu? Z góry dziękuję za jakieś sugestie=)

Sprawdzałeś rozrząd ? Masz czerto punkt ? czy zwykły . Morze to wina przepływu paliwa pompka nie nadąża pompować paliwa albo się gdzieś coś przytkało polecam wymieniać co jakiś czas filtr paliwa ja jak wymieniłem swój to po stronie gdzie dochodziło paliwo wylał się czarny syf to tylko moje sugestie za bardzo się nie znam ja idę zawsze metoda metoda prób i błędów Aha tak samo się dzieje na benzynie i na gazie ? Spróbuj tez podmienić silniczek krokowy podobno ma podobne odpały jak jest zepsuty

Comment

Working...
    X