Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie mogę odpalić samochodu 1.3 16V D13B2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie mogę odpalić samochodu 1.3 16V D13B2

Witam

Mam duży problem z odpaleniem samochodu. Auto paliło super bez żadnych problemów, w sobote odmówiło. Sprawdzałem iskre, paliwo,przewody. Dzisiaj założyłem nowy palec i kopułkę...honda nie odpaliła (myśle ze moze to moduł)
    Proszę o pomoc

Andrzej80 najpierw zapoznaj sie z regulaminem bo to obowiazek kazdego nowego forumowicza.

Comment

Witam

Chcialbym się przywitać że wszystkimi Forumowiczami i posiadaczami samochodów marki HONDA

P.S. Przepraszam że nie zaczołem od tego wstępu wchodząc na forum. Proszę o pomoc w mojej sprawie

Comment

A akumulator sprawdziłeś? To trzeba było sprawdzić na początku (stan naładowania, czy klemy i bieguny nie są zaśniedziałe), a potem dopiero świece,przewody i inne.
        Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

Dobrze Andrzej ale po pierwsze regulamin,po drugie witamy się w innym dziale.

Jeżeli jest iskra i przewody ok to szukałbym w układzie zasilania (może pompa paliwa lub zapchany filtr paliwa)

Comment

Jeśli akumulator okarze się ok i rozrusznik będzie kręcił, to warto by było sprawdzić cewkę zapłonową jest duże prawdopodobieństwo że może to być przyczyną.

Comment

mogłbys opisać troche jasniej jak sie zachowuje autko czy kreci rozrusznik czy jest prąd bo jesli jest prad to zwroc uwage czy czasami nie tyka jak przekrecisz zaplon

Comment

ja ostatnio miałem podobny przypadek ale była to tylko drobnostka ponieważ miałem mało paliwa w baku a parking przed blokiem jest pod lekkim kontem,nie mogłem właśnie odpalić ale wrzuciłem na luz ,autko zjechało ze 3 metry na płaski teren i od razu odpaliła(paliwo nie dochodziło),pozdrawiam...

Comment

sprawdz paliwo.jak masz iskre to przelutuj przekaznik pompy paliwowej.najprawdopodbnie jest to wina tego przekaznika.w hondach to jest normalka.

Comment

Akumulator jest sprawny w 100%. Klemy też. Rozrusznik kręci paliwo dochodzi, a honda nie pali. Dzisiaj oglądał w garażu auto elektryk i sugeruje że mimo że jest iskra może to być sprawa cewki i modułu. Jest to jakiś wydatek a w sklepach raczej zwrotów na elektryke nie przyjmują. Dogadalem się z innym elektrykiem na jutro, ze dostracze mu cały aparat zapłonowy żeby sprwdził i wtedy dopiero podejmę dalsze kroki. Jeśli chodzi o pompę paliwa to w D13B2 jest mechaniczna więc nie wiem czy przekażnik ma duży wpływ i czy jest w tym modelu?. Dziwna sprawa mam Honde juz 5 lat i tu taki psikus.

Comment

tak pompe masz mechaniczna,takze przekaznika nie ma,wez strzykawke zasiij do niej troche benzyny sciagnij pokrywe filtra wstrzyknij ,i odpal powinna załapac

Comment

KOLEGO MIALEM TO SAMO !!!!!!!!!!!!!! to wina paliwa zatankowałem taki syf i masakra !! mi kolega gażnik czyścił i po wypompowaniu paliwa z baku z zalaniu 98 odpala od szczału.

Comment

Paliwo raczej nie , bo mam w samochodzie instalację gazową i też nie chce zapalić. Wrócilem właśnie z garażu pomierzylem miernikiem cewke i moduł wg. opisu w książce. No i okazało się że napiecie pierwotne i wtórne w cewce wybiega poza dane z ksiązki co oznacza ze cewka jest do wymiany. Jesli chodzio o moduł to nie jestem pewny, dlatego wymontowałem aparat zapłonowy i daje go do elektryka...

Comment

mówiłem, że cewka to jest częsta przyczyna. Czasami moduł też dostaje oby twój był sprawny! pzdr.

Comment

jesli jest prad to zwroc uwage czy czasami nie tyka jak przekrecisz zaplon
                              A co jeśli tyka? I jakie to miałoby być tykanie? Takie co chwilę podczas odpalania czy jednorazowe przy przekręceniu kluczyka w pozycję zapłonu?
                              sigpic
                              UFO, 1.8 Sport
                              Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Working...
                              X