Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy głowica od d16z6 pasuje do d13b2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy głowica od d16z6 pasuje do d13b2

Mam problem gdyż chce kupić głowice od silnika 1.6 16V d16y6 i pytanie brzmi czy bedzie pasowała do mojego 1.3 d13b2?? a jesli nie bedzie pasowała to czym sie różnią?

Nie chce wyjsc na jakiegos znawce regulaminu ale jak ma byc porzadek na forum to klania sie pkt 8 regulaminu...

Comment

a co ma ci to dać kolego? y6 to vtec chyba ale jeszce nie słyszalem o vtecu na gaźniku ;0

Comment

Zamieszczone przez wiktorm Zobacz posta
        a co ma ci to dać kolego? y6 to vtec chyba ale jeszce nie słyszalem o vtecu na gaźniku ;0
        wtedy bedzie juz na wielopunkcie a nie na gazniku

taniej cie teraz wyjdzie kupic silnik z6 ,ostatnio staniały

Comment

sam ma racje ja też coś takiego robie w d15b7 i powiem ci że za głowice kolektor i uszczelki i komputer zapłaciłem 1450zł a u ciebie jeszcze wiązka i robocizne policz lepiej kub cały silnik
          http://www.honda-civic.pl/nasze-auta...j-nabytek.html

Comment

panowie ale żeby na gazniku zrobic wielopunkt to sa koszty kolosalne
            -pompa paliwa w zbiorniku nie wiem czy nie caly zbiornik
            -przewody paliwowe
            -komputer wiazki
            a potem jeszcze to poskładać

Ja bym się za coś takiego nie brał lepiej sprzedać auto i kupić z b7 montowanym w seri i mozna sie bawic w takie mody

Comment

Przepraszam ze sie wtracam ale takie pytania raczej nie powinny miec miejsca. Temat z silnikami 1.3 16V juz byl przerabiany setki razy i wiadomo ze nic z nim nie da sie zrobic ( w rozsadnych kosztach oczywiscie ) Zycze udanych modow

Comment

Working...
              X