Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

miska olejowa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• miska olejowa

mam hondzie 1.5 16v i miseczka mi sie poci denerwuje mnie to tam jest jakaś uszczelka i jak ją zdjąć prosze o pomoc i dzieki z góry

piotr oleśnica koło wrocławia

odkręcasz układ wydechowy i masz już bezproblemowy dostęp do miski, odkręcasz miskę i wymieniasz uszczelkę, tylko wypadało by też zmienić olej w takim przypadku, no i trzeba też zmienić uszczelkę za katalizatorem bo by ci układ wydechowy gwizdał strasznie

Comment

Witam, koksu1985 mam ten sam problem, wiadomo uszczelka do wymiany, jak ja zdjac to nie wiem, ale mechanik powiedzial mi ze najlepiej wymienic ja przy wymianie oleju, wiadomo dlaczego...

"no i trzeba też zmienić uszczelkę za katalizatorem bo by ci układ wydechowy gwizdał strasznie"
      JaRule twierdzisz ze przy wymianie uszczelki przy misce olejowej trzeba zmieniac uszczelke za katem? nie bardzo rozumiem dlaczego, jesli mozesz napisz jasniej gdzie znajduje sie ta uszczelka i dlaczego bez jej zmiany uklad bedzie gwizdal.

Comment

Żeby ściągnąć miske musisz wcześniej wydech odkręcić, a jak go założysz później na starej uszczelce to ci będzie gwizdało. Stara uszczelka jest już stwardniała i nie dopasuje ci się odpowiednio przy ponownym zakładaniu wydechu

Comment

Aha, pytam bo na wiosne mnie to czeka, a jak fachowo nazwać taką uszczelkę przy zakupie?

Comment

uszczelka pod misę olejową kupowałem ostatnio 25zł kosztuje
            http://www.honda-civic.pl/nasze-auta...j-nabytek.html

Comment

chodzilo mi raczej o ta drugą uszczelke za katem, jak ja nazwac przy zakupie?

Comment

tak powiedz w sklepie ze chcesz uszczelkę wydechy tą za katalizatorem facet na pewno będzie wiedział o co ci chodzi bo ta pierwsza to taki gruby pierścień także na pewno sie nie pomylą
                http://www.honda-civic.pl/nasze-auta...j-nabytek.html

Comment

Zapytaj o pierścień uszczelniający przedniego tłumika
                  ビートル ジョン

Comment

wlasnie o to mi chodzilo, dzieki BJ

Comment

dzieki za pomoc olejek też mam do wymiany to sie hondzie uszczelni przy okazji

Comment

Working...
                      X