Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

prbolem z niskimi obrotami wycieraczkami i ssaniem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• prbolem z niskimi obrotami wycieraczkami i ssaniem

Witam wszystkich jestem nowy na forum

i to narazie co twoj post zawiera,reszte kasuje do czasu przeczytania regulaminu i .... tu juz bedziesz wiedzial co trzeba zrobic
    Last edited by Gość; 13-02-2009, 08:27.

Kolego po pierwsze zapraszam do czytania regulaminu i przywitania się w dziale "Przedstaw się" jesteś nowym Userem wchodzisz jak do baru...1 post piszemy w dziale "przedstaw się" dopiero później prosimy o pomoc...proszę o przeczytanie regulaminu i dostosowanie się do niego w innym przypadku twoje konto zostanie zablokowane.

A co do twojego pytania:
    Jestem zdziwiony tym co napisałeś totalny chaos panuje w twoim samochodzie

Co do obrotów przydało by się wymienić świecę i przeczyścić silniczek krokowy który odpowiada za obroty silnika. Możliwe że po tym zabiegu wróci też ssanie. Zrób samodiagnostykę być może pokaże jakiś błąd jeszcze - powinno pokazać przynajmniej.
    Co do tych wycieraczek to się głowie i głowie i przychodzi mi na myśl tylko jedno: wydaje mi się że masz uszkodzony sterownik włączania wycieraczek - czyli tą manetkę którą włączasz wycieraczki - prawdopodobnie tutaj będzie leżeć przyczyna. Koszt wymiany może wynieść nawet parę set złotych więc nie rób nic pochopnie jedź do elektryka i się upewnij
    Last edited by Gość; 12-02-2009, 22:05.

Comment

Mam podobny problem ale tylko z obrotami, od tygodnia spadają za nisko bywa że i do 500 obr/min, jutro sprawdzę świece, co do czyszczenia krokowca gdzie znajdę jakąś poradę? Może filtr paliwa ? W D15b7 gdzie się znajduje?
      Pozdrawiam

Comment

Kolego wystarczy poszukać dobrze na forum wszystko jest opisane tutaj znajdziesz czyszczenie krokowca:
        Foto-poradnik Honda Civic 92 Hathback HB 1.5 LSi D15B2
        pod hasłem ->czyszczenie regulatora wolnych obrotów
        Wątpię że to od filtra ale wymienić nie zaszkodzi nie jestem w stanie określić teraz gdzie się znajduje szukaj kolego na forum a znajdziesz postów odnośnie obrotów jest pełno

Comment

Witam.Z tymi obrotami tez mialem problem.U mnie byla wydmuchana uszczelka na kolektorze ssacym.

Comment

Working...
          X