Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy to uszczelka pod glowica???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy to uszczelka pod glowica???

Witam wszystkich. Mam problem z moja honda a mianowicie stalo sie cos takiego. Jechalem w dluzsza trase i po godzinie jazdy temperatura poszla mi do samej gory po czym silnik zgasl i nie chce odpalic, plynu nie ma w zbiorniczku, sprawdzalem bagnet i na nim jest woda z olejem, czy to mogla pojsc uszczelka pod glowica ??

najprawdopodobniej poszła uszczelka pod głowicą.Polecił bym ci od razu głowice zplanować sprawdzić szczelność zaworów oraz prześwietlić czy nie jest gdzieś pęknięta

Comment

ok dzieki. A wiesz moze jaki to bedzie w przyblizeniu koszt wszystkiego ?

Comment

Zawsze po przegrzaniu silnika leci uszczelka pod głowicą. Koszt uszczelki wydaje mi się że gdzieś 50 - 75 zł tak przypuszczam za robotę nie wiem ile mogą sobie życzyć

Comment

zapytaj czy taniej nie bedzie wlozyc drogi silnik ,jak pochodzisz to mozesz znalezc dobry motor na szrotach z angolami,bo co do remontu to nie jestem przekonany, nie mowie ze sie nie da ,ale to jest honda ,jak ktos potrafi ,to napewno tani nie jest
          sigpic

Comment

już wszystko mówię, wymieniałem uszczelke pod głowicą u siebie z tym że u mnie nie przegrzał się silnik ani nic, tylko szlag trafił uszczelkę, zaczeło ubywać płynu w chłodnicy a ciśnienie wywalało płyn (jak był nalany)
            a więc
            uszczelka w sklepie do silnika d15b2 victor reinz 123zł
            planowanie głowicy 150 u mnie
            uszczelki pod kolektory ok 70-75zł
            uszczelniacze na zawory to nie wiem do końca ja płaciłem po niecałe 2 złote szt.normalnie są droższe, bo kupowałem od znajomego z hurtowni wszystkie części

a robocizna (przynajmniej tam gdzie robiłem) to 200zł

Comment

Working...
            X