Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwny dzwięk/chruchot przy ruszaniu,przy niskich obrotach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwny dzwięk/chruchot przy ruszaniu,przy niskich obrotach

Witam,
    prolem polega na tym,iż podczas ruszania lub przy jeździe na niskich obrotach(zwłaszcza na jedynce i dwójce) gdzieś z przodu samochodu wydobywa się strasznie dziwny, metaliczny chruchot. Przy większych obrotach odgłos ten znika. Nie mam pojęcia co to może być, może spotkaliście się z czymś takim, jeśli tak prosze o info.
    Z góry dzięki

u mnie było podobnie ...okazało się że to przegub generalnie zasada jest taka ze jak terkocze podczas jazdy na wprost to wewnetrzny a jak
    przy skrecaniu to zewnetrzny.... tak to mi wytłumaczył mechanior

P.S. przeczytaj regulamin forum...pierwszy post powinieneś napisać w "Przedstaw się", zrób to koniecznie
    Last edited by kasandra_23; 05-02-2009, 12:35.

Comment

Tak właśnie to może być przegub a dodam jeszcze że wewnętrzny przegub to czasem potrafi szumieć w czasie jazdy na wybojach i na zakretach podobnie jak łożysko, a trekocze przy ruszaniu na wprost i to nie zawsze

Comment

witam,
        ja miałem takie dźwięki na luzie i biegach 1 i trochę na 2 i okazało się, że to łożysko na skrzyni biegów, jedno łożysko to jakieś 100 zł a są dwa i jeszcze robocizna, mnie szarpnęło chyba jakieś 300 zł.

Comment

Ja mam dokładnie taki sam dźwięk i na przeglądzie okazało się że łożysko rolki w rozrządzie się "zajechało" i stąd ten dźwięk po 14 lutym będę wymieniał rozrząd więc napisze czy pomogło

Comment

Working...
          X