Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 1,5 gaźnik 16v 1993 Ma dziwne obroty i gaśnie na postoju

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic 1,5 gaźnik 16v 1993 Ma dziwne obroty i gaśnie na postoju

Witam Wszystkich!
    Mam problem z ustawieniem obrotów jałowych. Autko jeździło elegancko ( co prawda mam je 2 tygodnie) . Po pierwszym tygodniu przy odpaleniu na zimno wszystko było ok. po przebyciu 20-30 km zaczęło wariować. Coś jak by nie dostawało paliwa , nie chciało wchodzić na obroty. Mechanik wymienił gaźnik i ti nic nie dało. Zmieniło sie tylko to ,że na zimno odpala i chodzi może z 2 minuty na podwyższonych obrotach i gaśnie. Na ciepło odpala tylko na przyciśnięty gazie . Po odpuszczeniu gaśnie. Auto nigdy nie miało gazu. Wymieniłem z 4 gaźniki i aparat zapłonowy cały i dalej to samo Proszę o pomoc. Autko szykuję do rajdów a nie działa . Czy wymienić silnik na wtrysk?
    Pozdrawiam!

Witaj może nie jestem mechanikiem ale wczoraj miałem to samo .. wyjmij klemry i włóż powrotem i zobacz czy zajara za pierwszym i czy zgaśnie jeśli tak się stanie sprawdź iskrę w przewodach jak nie ma iskry to mechanik,,, albo siadła cewka albo wilgotne przewody jutro będę miał robiony u siebie jak będę wiedział co jest dam znać..

pozdrawiam

Comment

Dzieki za info, zauważyłem , zę kable zapłonowe w głowicy sa zalane olejem. Czy może to powodować przebicie? Jak sprawdzę to dam znać.
      Pozdrawiam!

Comment

Panowie , zabrałem się sam do pracy z Hondziną, sprawdziłem ciśnienie w cylindrach ( 1-12,8 bar, 2- 12,4, 3- 12,9, 4- 12,8 bar) jak dla mnie to ok . Nie mam pojęcia jaka jest norma Hondy ale to sprawdzę. Świece zalane były na maksa i sprawdzając iskę było wyrażnie idać iskrę na świecy jak i pomiędzy izolacją kabla oraz pokrywy zaworowej. Jutro kupuję nowe uszczelki i umyje kable
        Pozdrawiam wszystkich
        ps; wybaczcie że się nie przedstawiłem ale jakoś mi błąd wyskakuje kiedy wcisnę ikonkę;/

Comment

Pytanko, jaka jest różnica pomiędzy moim gaźnikiem a gaźnikiem od 1,3?

Comment

https://www.civicforum.pl/forumdispl...aw-si%C4%99%21
            Masz tu link do powitań Panowie przywitać się prosze, jak i jeden tak i drugi

Różnica jest taka że masz jednopunktowy wtrysk paliwa
            sigpic
            Moja piękna - http://www.civicforum.pl/showthread....stia-EG3-D13B2
            Custom Buggy 126p - http://www.civicforum.pl/showthread....t=custom+buggy

Comment

Witam!
              W swoim gaźniku nie widzę wtryskiwacza. Wyczyściłem olej na świecach i dalej to samo, tj. brak dolnych obrotów. Podczas jazdy trzeba trzymać nogę na gazie co by nie zgasł.
              Generalnie nie da się jeździć. Nie mam pojęcia co to może być. Skoda mi go na złom oddawać i myśle o zakupie całego silnika z osprzętem.
              Pozdrawiam!

Comment

Working...
              X