Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

d16z6 nie chcial odpalic po postaju na stacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• d16z6 nie chcial odpalic po postaju na stacji

Witam
    jak w temacie posiadam d16z6 i dzisiaj podczas tankowania a raczej po zapłaceniu za gazoline chciałem go odpalić i nic z tego nie było, przepchaliśmy go na ubocze pokręciłem dwa razy i nic po 4 min czekania zapalił ale to nie wszystko jak już wracałem z malej przejażdżki zgasł mi na drodze i zaświecił się automatycznie check silnika. szczęście miałem ze był obok parking wiec go wepchałem, dwa razy zakręciłem i nic , spaliłem papierosa i zrobiłem probe i odpalił nie wiem o co to chodzi czy to możne być przekaźnik paliwa albo coś takiego ?i w baku paliwo jest , sięgając pamięcią zdążyło mi się takie coś w pierwszych dniach stycznia ale wtedy jechał po drodze w lesie i był nie samowity lód jechało się kolumna 5 na godzinę myślałem ze to przypadkowe zdarzenie.

dodam ze iskra jest

okazało się po włożeniu świecy ze iskry nie ma i być możne to jest cewka bądź przewody a z góry dzięki za odpowiedz

Comment

tak, w tej sytuacji jak nie ma iskry to moduł zapłonowy ale przekaźnika pompy też nie można wykluczyć, na parkingu jak stałeś to po przełączeniu kluczyka na ON II było słychać pompę? jak tak to pompa ok wiec coś po stronie zapłonu.
      Ten Wątek powinien Ci dać wiele informacji https://www.civicforum.pl/showthread...zap%C5%82onowy
      Last edited by rambo7; 10-02-2015, 09:40.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X