Witam wszystkich jestem nowy na forum. 
Moja honda(1.3 V gen.) ma problem albowiem zgasiłem ją przed domem jak zawsze a wieczorem już nie odpaliła
Wykręciłem świecę i okazało się że nie ma iskry ...
Następnego dnia sprawdziłem dokąd dochodzi prąd, wyszło że prąd dociera do aparatu a z niego nie dociera iskra na świecę więc sprawdziłem palec kopułkę wszystko ok ale dla pewności przeczyściłem a iskry dalej nie było ....
Kupiłem drugi aparat sprawdziłem iskrę jest zmontowałem wszystko jak należy i odpaliłem hondę na hol.
Ale zgasła co się okazało znów nie ma iskry ...
Kupiłem nowy palec i kopułkę i dalej nic ...
Może ktoś mi powie co jest grane czemu tak się stało
Czytałem u innych problemy były podobne i podobno trzeba sprawdzić moduł albo cewkę pytanie tylko JAK
z Góry dzięki za wszelką pomoc
Pozdrawiam

Moja honda(1.3 V gen.) ma problem albowiem zgasiłem ją przed domem jak zawsze a wieczorem już nie odpaliła

Wykręciłem świecę i okazało się że nie ma iskry ...
Następnego dnia sprawdziłem dokąd dochodzi prąd, wyszło że prąd dociera do aparatu a z niego nie dociera iskra na świecę więc sprawdziłem palec kopułkę wszystko ok ale dla pewności przeczyściłem a iskry dalej nie było ....
Kupiłem drugi aparat sprawdziłem iskrę jest zmontowałem wszystko jak należy i odpaliłem hondę na hol.

Ale zgasła co się okazało znów nie ma iskry ...

Kupiłem nowy palec i kopułkę i dalej nic ...
Może ktoś mi powie co jest grane czemu tak się stało
Czytałem u innych problemy były podobne i podobno trzeba sprawdzić moduł albo cewkę pytanie tylko JAK

z Góry dzięki za wszelką pomoc
Pozdrawiam

Comment