Witam wszystkich mam pytanko jeśli odłącze wtyczke od silnczka krokowego, (bo mam problem z obrotami falującymi) jak tak bedę jezdził z wyłączoną wtyczką to coś sie stanie??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Odłączenie wtyczki silniczka krokowego
Collapse
X
-
Jeżeli nie gaśnie na wolnych np. po dojechaniu do świateł to pewnie można chwilę pojeździć ... ale normalnie to raczej nie będzie wyglądało - na jakich obrotach się utrzymuje ?
Przeczyszczenie to nie jest dużo roboty, w środku jest zabrudzony od płynu chłodniczego i trzeba go umyć w benzynie ekstrakcyjnej (tylko bez uszczelek).
Comment
-
Witam.
Ja też mam problem z falującymi obrotami i przemyłem silniczek krokowy denaturatem ale efektu żadnego. Ale tak wogóle u mnie nie ma żadnej różnicy czy mam podłączony czy odłączony silniczek krokowy. Czy to znaczy że jest niesprawny? Jeśli ktoś może pomóc to proszę o jakąś radę.
Comment
-
Jak nie czujesz różnicy, to na bank masz coś nie tak albo z silniczkiem krokowym albo z kablami. Silniczek jest odpowiedzialny za niskie obroty - jak jest rozłączony to obroty (na rozgrzanym silniku) oscylują gdzieś w granicy od 1100 do 1200obr/min. Natomiast jak silniczek jest podłączony i działa ok! to obroty będziesz miał gdzieś na poziomie 800, 900 obr/min no i praca silnika oczywiście jest bardziej płynnaHONDA CIVIC D13B2
Comment
Comment