Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jazda samochodem który bierze olej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jazda samochodem który bierze olej

Witam, mam pewne pytanie. Czy jazda samochodem, ktory bierze znaczne ilosci oleju (okolo 1l na 1000km) najprawdopodobniej przez zużyte pierscienie (kopci na niebiesko przy wchodzeniu na wyzsze obroty) niesie za soba szybkie i powazne konsekwencje, jesli poziom tego oleju bedzie stale utrzymywany na prawidlowym poziomie? Wiem ze remont silnika to najlepsze rozwiazanie ale jesli chwilowo nie mam funduszy zeby sie tym zajac, to czy musze zaczac sie powaznie martwic tym, ze na trasie auto odmowi mi posluszenstwa? Dodam ze na ta chwile silnik pracuje bardzo rowno i nie zauwazam jakichs spadkow mocy...Prosze o opinie
    Last edited by syriuszteam; 05-07-2014, 21:21.

Zamieszczone przez zp24 Zobacz posta
    jesli poziom tego oleju bedzie stale utrzymywany na prawidlowym poziomie?
    Nie będzie to służyło katalizatorowi, ale samochodu gwałtownie nie unieruchomi. No i wiąże się samo w sobie z kosztami oleju na dolewki. Nie możesz też o tym zapomnieć, bo jak już pojedziesz szybko zapominając że oleju masz niewiele, to potencjalne koszty remontu skoczą lawinowo.Pzdr.

Comment

Dzieki za odpowiedz, wiem ze bede musial sie tym zajac ale to dopiero jak przybedzie troche gotowki i przez ten czas musze byc czujny i ciagle pamietac o dolewkach=)

Comment

Working...
      X