Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalanie dość duże

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spalanie dość duże

Witam wszystkich Moja hondziawka na 100 km spaliła około 10.5 litra w jeździe miejskim . Sonda Lambda sprawna 100 % czego to może być przyczynna . Czy moja autko posiada komputer i czy w nim reguluje jakaś wartość spalania ?? Z góry dzięki za pomoc
    Last edited by Gość; 22-01-2009, 17:11.

ja jeszcze bym sprawdzil katalizator. moze byc zapchany. a najlepiej go usunol i wspawal przelot. jak to nie pomoze to restart kompa

Comment

Jest chłopie zima i przez dwa tygodnie były temperatury -8 do -15 st, jak możesz mieć spalanie na poziomie 7 litrów ?

Comment

na ten temat pisane juz bylo chyba z 3 posty wiec poszukaj panie a znajdziesz odpowiedz

Comment

ale to i tak chba troche duzawo jak by bylo 9 to ok

Comment

Można wymienić termostat - mały koszt (tylko nie testuj go w garnku bo ten test przechodzą nawet zepsute t.) ...

Comment

10 na 100 to jest za duzo nawet zima, sprawdz sonde

Comment

Panowie bez zartow, 10l po miescie powiedzialbym normalne, zalezy jak jezdzisz jeszcze, jak pisali koledzy wyzej sprawdz sobie termostat ale jak jezdzisz krotkie odcinki i silnik nie zdazy wylaczyc ssania to sie dziwie ze tylko 10l bo powinno wiecej. Moim zdaniem norma. Zalezy jeszcze jaki masz motor...

Comment

Working...
                X