Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silnik krokowy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Silnik krokowy

Witam Koledzy!!!
    mam pytanie.czy orientuje się ktoś może czy w Civicu 1,3 94r. D13B2 jest silnik krokowy(bo gdzieś spotkałem się z opinią że nie ma) i gdzie on jest umiejscowiony???może ktoś wkleji jakąś fotę jak on wygląda i gdzie się znajduje z góry dzięki.Pozdrawiam

silniczek jest przy gazniku na kolektorze ssacym ,jak patrzysz z przodu to bedzie po prawej stronie gaznika

Comment

dzieki Samuraj!mam nadzieję że teraz znajdę:P

Comment

zajrzyj tutaj Foto-poradnik Honda Civic 92 Hathback HB 1.5 LSi D15B2 tam masz pokazane gdzie się on znajduje jak go zdemontować i wyczyścić

Comment

silniczek krokowy 1.6=1.5=1.3?

rozgladam sie za silniczkiem krokowym do D15B7... na aukcjach do samego B7 nie ma wyboru w dobrej cenie, za to sporo jest np do 1.6 czy 1.3. od B2 np napewno sruby nie pasuja i wtyczka jest w druga strone wykrecona wiec wiazka od auta nawet nie podejdzie, za to patrzac na fotki np "silniczek krokowy od 1.6 czy 1.3" sruby maja rozstaw chyba ok, wtyczka tez jest ok ale pytanie czy majac 1.5 moge sobie montowac silniczki ok 1.6 czy od 1.3, czy sa wymienne jak rozstaw srub jest ok i wtyczka? wydaje mi sie ze nie ale niech ktos odpowie kto jest pewnien... pozdrawiam

Comment

W ogóle jeśli krokowy jest zasyfiony to może mieć to wpływ na zwiększone zużycie benzyny?

Comment

Możliwe, że od D16Z6
              Aukcja na aleg...o
              Niestety, oni te zdjęcia na aukcje to robią od nie tej strony i nie widać jaki jest kształt części stykowej... a o 1,3 zapomnij.

Comment

silniczki krokowe we wszystkich civicach a moze i innych hondach z tego okresu są takie same a przynajmniej mają takie same wtyczki, jedyne róznice to: d13b2 ma odkręcone podgrzewanie, d15b2 ma inaczej umiejscowione mocowanie - przy przykręceniu np do d15b7 będzie umiejscowiony "do góry nogami", kto widział ten będzie wiedział o co chodzi

Comment

Working...
                X