Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wieksze spalanie civic d15b2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wieksze spalanie civic d15b2

Mam problem z hania bo zaczęła mi więcej palić a mianowicie ponad 10 l . kiedyś pamiętam zapalał mi sie check i zrobilem samodiagnostyke i okazalo sie ze sonda lambda, ok wymieniłem na nową NGK i dalej to samo, wymieniłem wtrysk bo chyba zalewal troche ale teraz jeszcze wiecej pali ok 12-13l.
    teraz spr czy ma wgl napięcie i okazało się że nie ma napięcia. co mogę jeszcze z tym zrobić ?

kolega mi pow ze kiedyś miał tak w oplu ze mu check sie zaświecił i później sondę wymienił i miał to samo ze nie było napięcia i pow mi ze komputer ma zapisany błąd i trzeba go podłączyć pod komputer i usunąć? czy to jest tak czy mi nawciskał kitu ?

Witaj. Masz też problem z respektowaniem postanowień Regulaminu. Wróć do pkt 2. przywitaj Się z nami, a potem skorzystaj z wyszukiwarki. Jeśli nie znajdziesz odpowiedzi to pomożemy.
    Last edited by syriuszteam; 02-02-2014, 21:59.

nie kupuje sie nowych sond bo i tak musisz dorobic wtyczke, kup sobie uzywke, odłącz aku na 15s i masz po problemie

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
    Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Dlaczego nowych nie - są również kompletne z wtyczkami.

Comment

Sa sondy to tzw "zarobienia". Sa tansze niz kompletne. Ale pierwszy raz słyszę, żeby ktos o?doradzał kupno nowej.

Chyba odradzał?

tak, błąd jezykowy
        Last edited by Irbis; 12-02-2014, 21:52.
        EX Civic FN1
        EX Civic ED7
        EX Civic EP2
        EX Civic FD7 FL
        EX Civic FN2
        EX Civic FG1
        EX Civic FD7
        EX Civic EM2
        EX Accord CL3
        EX Accord CG8
        EX Civic MB6
        EX Civic MB4
        EX Civic MB2

Comment

napewno tansze do zarobienia bo nowa kosztuje 90-100 zl a z wtyczka 350 zl ,
          i jak patrzylem to wgl napiecia nie ma w tej wtyczce co idzie do sondy, bezpiecznik jakis ? bo odlaczalem juz akumolator i bezpiecznik i dalej to samo

no chyba ze podjade kupie uzywana z auto zlomu

Zamierzasz nadal udawać że Regulamin dotyczy wszystkich tylko nie Ciebie?
          Last edited by syriuszteam; 11-02-2014, 11:15.

Comment

Dlaczego Ibris piszesz , że pierwszy raz słyszysz o doradzaniu kupna nowej sondy. W przypadku mojego silnika jak najbardziej polecam nową i to z wtyczką. Kupiłem ją w kwocie niecałe 200zł. Znalezienie używanej sprawnej dedykowanej pod mój silnik graniczyło z cudem. A używka w cenie 100 czy 150zł które się pojawiają skąd masz pewność, że jest sprawna czy już nie jest na wykończeniu. Co się tyczy konkretnie silnika D15b2 to faktycznie zakuta nowa kosztuje faktycznie drogo. A nie zakuta: OZA624-E1 Sonda lambda uniwersalna 1951 71,76zł.

Comment

mówiąc nie kupuje sie nowej chodziło mi o taką co trzeba dorobić wtyczke bo wiadomo cena nam pasuje, te z wtyczką to bym polecił ale cena jest rózna, droga i bardzo droga. Sam kiedys kupiłem za 80zł do D15B2 ngk i trzeba było dorobic wtyczke, auto nie chciało mi na gazie jezdzic w ogóle, kupiłem ale poprawy to ja specjalnie nie widziałem, kupiłem uzywke oryginalną i do tej pory jest czyli ok 6 lat a tamten złom lezy

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
              Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Zamieszczone przez elmer32 Zobacz posta
                Dlaczego Ibris piszesz , że pierwszy raz słyszysz o doradzaniu kupna nowej sondy. W przypadku mojego silnika jak najbardziej polecam nową i to z wtyczką. Kupiłem ją w kwocie niecałe 200zł. Znalezienie używanej sprawnej dedykowanej pod mój silnik graniczyło z cudem. A używka w cenie 100 czy 150zł które się pojawiają skąd masz pewność, że jest sprawna czy już nie jest na wykończeniu. Co się tyczy konkretnie silnika D15b2 to faktycznie zakuta nowa kosztuje faktycznie drogo. A nie zakuta: OZA624-E1 Sonda lambda uniwersalna 1951 71,76zł.
                błąd jezykowy, mialem na myśli odradzał.
                EX Civic FN1
                EX Civic ED7
                EX Civic EP2
                EX Civic FD7 FL
                EX Civic FN2
                EX Civic FG1
                EX Civic FD7
                EX Civic EM2
                EX Accord CL3
                EX Accord CG8
                EX Civic MB6
                EX Civic MB4
                EX Civic MB2

Comment

W porządku panowie. Najważniejsze aby kolega mucha_141 wybrnął z kłopotu i wybrał dla siebie jak najlepszą opcję.

Comment

Working...
                  X