Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przekuć czy wymienić ? oto jest pytanie :)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• przekuć czy wymienić ? oto jest pytanie :)

Witam przed napisanie postu postanowiłem się zapoznać co nie co żeby nie wbijać na totalnego świeżaka.
    Jestem szczęśliwym posiadaczem HONDY CIVIC d15b2 coupe wersja amer. Tak mi się przynajmniej wydaje ;P.
    Silnik jest do totalnego remontu kopci na niebiesko czyli pierścienie, zawory i gniazda do roboty pije oleju prawie jak samej benzyny.
    Na cały zbiornik około 500km muszę dolewać jakieś 1 litr 1,5 litra oleju prawdziwy rekord na szczęście mam 4,5L za 45zł tu nawet moto doktor nie pomoże próbowałem nawet dwa nie pomogą ;P ;P....
    I teraz rodzi się pytanie? Czy oddać silnik do przekłucia i uturbić z czym to się wiążę (koszty itp.) czy taniej mnie wyniesie kupić b16a2 z całym osprzętem za 5,5 koła, przekładkę zrobię sam bo ponoć łap grają więc wymiana za free + mapowanie żeby coś z niego wycisnąć więcej jakieś 1tys 2, czyli liczmy z 8 koła trzeba dać. Tylko czy ten silnik nie będzie zajechany jak kasztanka piłsudskiego i kolejna kaska na remont żeby to nie chodziło jak traktor i nie kopciło jak to teraz.

co myślicie? czy orientujecie się w kosztach zabawy jeśli chodzi o kucie silnika?
    Pozdrawiam wesołych

Zamieszczone przez POK1 Zobacz posta
    Witam przed napisanie postu postanowiłem się zapoznać co nie co żeby nie wbijać na totalnego świeżaka.
    To coś kiepsko Ci poszło bo o najważniejszym, czyli Regulaminie, zapomniałeś.

Comment

świetna odpowiedz dziękuję za pomoc krótko i "nie" na temat.

Comment

Nie dość że olewasz Nas olewając Regulamin to jeszcze bezczelnie kwitujesz zwrócenie Ci na to uwagi.
        Temat zamykam.

Comment

Working...
        X