Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z 13

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem z 13

witam wszystkich
    mam problem z gaznikiem w 13 zczol mi duzo palic az 10lwczesniej tak nie bylo do czasu jak nie wyciagnelem gaznika zaby powiekszyc mu uszczelke

A gdzie przywitanie.To po pierwszwe a po drugie żle złożyłeś gaźnik.Krzywo uszczelka i dysze rozrególowałeś.

Comment

kolego sorki.
      a jak ustawic ta dysze???
      o uszczelce tez pomyslale to zamowilem nowa w sewisie hondu. to co mogla mi sie gzies podwinac?

Comment

Zacznijmy od tego czy masz 1 czy 2 gaźniki? W Serwisie będzie drożej z tą uszczelką.Jeżeli całkowicie rozregulowałeś gaźnik to trzeba to raz ale porzadnie ustawić i raczej udaj się do dobrego,nawet taniego ale mądrego mechanika.Są tacy którzy mają wiedzę ale nie posiadają warsztatu z wypasem typowo serwisowym a gaźnik nie jest skomplikowany dla kogoś kto na nim żęby zjadł.Taniej Cię to wyniesie i z większą korzyścią.
        Last edited by zunio; 18-01-2009, 07:47.

Comment

mam jeden gaznik bo to jest ten civic V generacji. tam sa trzy uszczelki jak widzialem jedna to ta w tej plastikowej tak zwany oring i pod ta plastikowa papierowa a ja go tylo podnioslem ten gaznik i dalej nie ruszalem. i w serwisie zamowilem tylko ta gumowa zaraz pod gaznik.

Comment

Te uszczelki które "podnosiłeś" podejrzewam że nadają się tylko do wymiany bo są przerwane i ze starości sparciałe i nieszczelne a te których nie dotykałeś też warto wymienić.Koszt zakupu jest niewielki.

Comment

a jak pozniej ustawc ten gaznik?? moge sam?? a moze masz schemat tego gaznika??

Comment

Gaźnika nie ustawia się według schematu.Żeby na prawdę dobrze ustawić potrzebny jest analizator spalin.Dobry mechanik ale na prawdę dobry ustawi to "na słuch". Widzę że masz niewielkie pojęcie o tym.Najważniejsza jest regulacja mieszanki biegu jałowego,ale raczej oddaj auto do mechanika.

Comment

dzieki kolego to przejade sie do dobrego mechanika albo do serwisu hondy.

Comment

Nie uzupełniłeś swojego profilu-nie wiem skąd jesteś.Jeśli z Kielc lub okolic to daj znać-wyreguluję ci ten gażnik ale pod warunkiem,że będziesz miał uszczelki
                    ビートル ジョン

Comment

sorki ze nie napisalem ale juz jet
                      uszczelke juz zmienilem i przestala tak duzo palic zeszla do 7l po miescie. ale jest jakis defekt bo lapie dzure jak puszczam gaz

Comment

Working...
                      X