Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie trzyma obrotów na benzynie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie trzyma obrotów na benzynie

Mam silnik 1.5 16v i dzis rano odpalilem auto i nie trzymal obrotów-zgasł.Odpalilem ponownie nie gasł ale pali się check engine.Jednak gdy przełącze na gaz znika kontrolka.W czasie jazdy auto zachowuje się normalnie(na gazie i benzynie).Qrde pomozcie o co chodzi?????????????
    Last edited by BeatleJohn; 15-01-2009, 13:26.

Poczekaj, zobacz jak silnik ostygnie i zobacz następnym razem na zimnym - może to jedno razowy wybryk.
    Jak odpaliłeś to zgasł od razu, czy falował, czy od razu spadł ?

Mi gasł na zimnym i falował - po odpaleniu wskazówka obrotomierza na jałowym leciała szybko w dół.
    Na ciepłym w ogóle problem nie występował - też mam gaz.
    Last edited by Gość; 15-01-2009, 12:42.

Comment

Po nocy odpaliłem było oki!przejechalem ok 4km zgasiłem na 2 godziny i pojawił się problem!Gdy odpaliłem zaczął gubić obroty 2-3 razy zafalował i zgasł. Ponownie odpaliłem to falował ale nie zgasł a po przełączeniu na gaz trzyma obroty!no i ta kontrolka!!!

Comment

U mnie czyszczony był silniczek krokowy, i nie pomogło - wyregulowano luzy zaworowe i pomogło.

Ale u Ciebie problem może też być całkiem inny bo jeśli pali Ci się check engine no to sam z siebie się nie wziął ... O kontrolkach i samodiagnostyce musisz poszukać na forum, było na bank.

Comment

Zrób samo diagnostykę jeżeli ci się pali kontrolka i dojdziesz do tego co nawaliło, będzie łatwiej usunąć problem

Comment

ja mam to samo ale mam luzy na zaworach jutro bd wiedzial czy to wina zaworow bo daje do regulacji...

Comment

zawory niedawno regulowane!a nie mogę znaleść kostki zeby zrobić zwarcie-samodiagnostyka!

Comment

Fotoporadnik, fotoporadnik ...

Comment

Przeprowadziłem samodiagnostykę i brak błędów!!!komedia jakaś
                  Silnik krokowy (przy silniku) pracuje na gazie-ma jakiś wpływ!bo obroty na benzynie szaleją a na gazie nie!jak nie ma wpływu na gaz to może on jest przyczyną??sorry jak głupoty piszę ale kombinuje jak mogę!!!

Comment

Tak czy inaczej myślę że jak najbardziej jest do sprawdzenia - w foto masz schemat wyjęcia i wyczyszczenia.
                    Mam nadzieje, że pomoże.

Comment

Working...
                    X