Mam silnik 1.5 16v i dzis rano odpalilem auto i nie trzymal obrotów-zgasł.Odpalilem ponownie nie gasł ale pali się check engine.Jednak gdy przełącze na gaz znika kontrolka.W czasie jazdy auto zachowuje się normalnie(na gazie i benzynie).Qrde pomozcie o co chodzi?????????????
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nie trzyma obrotów na benzynie
Collapse
X
-
Tagi: Brak
-
Poczekaj, zobacz jak silnik ostygnie i zobacz następnym razem na zimnym - może to jedno razowy wybryk.
Jak odpaliłeś to zgasł od razu, czy falował, czy od razu spadł ?
Mi gasł na zimnym i falował - po odpaleniu wskazówka obrotomierza na jałowym leciała szybko w dół.
Na ciepłym w ogóle problem nie występował - też mam gaz.Last edited by Gość; 15-01-2009, 12:42.
-
U mnie czyszczony był silniczek krokowy, i nie pomogło - wyregulowano luzy zaworowe i pomogło.
Ale u Ciebie problem może też być całkiem inny bo jeśli pali Ci się check engine no to sam z siebie się nie wziął ... O kontrolkach i samodiagnostyce musisz poszukać na forum, było na bank.
Comment
-
Przeprowadziłem samodiagnostykę i brak błędów!!!komedia jakaś
Silnik krokowy (przy silniku) pracuje na gazie-ma jakiś wpływ!bo obroty na benzynie szaleją a na gazie nie!jak nie ma wpływu na gaz to może on jest przyczyną??sorry jak głupoty piszę ale kombinuje jak mogę!!!
Comment
Comment