no to jeśli pompa śmiga, przekaźnik pompy klika jak należy, zostaje sprawdzić czy Alarm nie blokuje prądu na pompę, jak na początku pisano, może to z winy Alarmu!? ... zastanawiam się nad rozdzielaczem, szczotki, kopułka, bywały przypadki że w D15B2 po latach wymagało to przeglądu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nie żyje, nie pali
Collapse
X
-
no ok, rozdzielacz sprawdzałem czyściłem z śniedzi paluch i styki w momencie jak zmieniałem kable. Było to w czerwcu. Iskra sama w sobie jest nie zginęła. Wracam do szukania schematu alarmu. Jak czas pozwoli zabiorę się za alarm w sobotę.Kup sobie japońca, bo kręci się do końca.
Comment
-
Tak czytam i zastanawia mnie jedna rzecz... Piszesz że CE Ci nie gaśnie. O ole wiem (przynajmniej w VIgen) CE zapala się po włączeniu zapłonu i gaśnie po kilku sekundach, nawet jak nie uruchomisz silnika. Wiem że w wielu autach jest tak że CE gaśnie dopiero jak się uruchomi silnik...
Natomiast u mnie jest tak jak pisałem wyżej... Może Ce próbuje Ci coś powiedzieć... Spróbuj zrobić samodiagnostykę może wymruga Ci jakiś błąd.The 1st. - EJ9
The 2nd. - ES7
The 3rd. - FD7
The 4th. - CU2
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
Comment
-
CE gaśnie po kilku sekundach ale jak się znaków interpunkcyjnych we wpisach nie wstawia, to takie głupoty wychodzą, mój błąd. Samodiagnostykę i tak chyba zrobię jak znajdę chwilę tylko. Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia, skoro napięcie na kostce pompy paliwa jest a sama pompa działa na krótko to czy mogły po prostu zaśniedzieć styki. Czasami najprostsze rzeczy przysparzają najwięcej problemów. Poza tym nie wiem czy tak powinno być ale kostkę i wtyk przy pompie mam zasmarowaną jakąś bezbarwną pastą. Nie wiem czy po to właśnie żeby nie śniedziało? Krok pierwszy samodiagnostyka, krok 2 założę nowe konektory na przewody i podepnę pompę krok 3 sprawdzę w końcu alarm.
Pozdrawiam i dam znać co i jak w sobotę jak czasu będzie więcej.Kup sobie japońca, bo kręci się do końca.
Comment
Comment