Witam mam problem z moja honda 1.3 v16 94r gaznik ,mianowicie jest całkiem mocny mroz i spalanie wzrasta do 12 l bez katowania po miescie dmuchawa swiatła audio itp moze to ma jakis wplyw ale nie wydaje mi sie zeby był on az tak wielki... pierwsza sprawe jaka zaułwazyłem ze cos jeste nie tak to gdy go po nocy odpale na zimnym dam gazu to słysze straszny swist czym to jest spowodowane nie wiem ale jest to tylko przez chwile i znika pozatym czasem nie wyłacza mi sie ssanie dzis wrocilem do domu i tak slucham ze cos on za glosno chodzi przygazowałem i dopiero pusciło a zrobiłem ponad 10 km... kolejna rzecza sa zawory troszke stukaja na zimnym planuje je wyregulwowac moze byscie mi cos panowie doradzili czemu to spalanie tak wzrosło w lato palił mi 8 ale warszawa korki krotkie odcinki itp jak to miasto. auto nagrzewa sie normalnie nie faluja obroty dzieki z gory za pomoc.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ehh problemy...
Collapse
X
-
mi teraz pali góra 8 ltr
przysłoniłem chłodnicę tekturą żeby tak się nie wychładzał silnik i rozgrzewa się po ok 5 minutach
co do zaworów-wyregulowałem i na zimnym silniku dalej lekko dzwonią ale po kilku chwilach milkną - dużo osób tak ma, ja bym się tym nie martwił...
wydaje mi się że te powody które podałeś nie powodowałyby tak dużego spalania...Last edited by ferdii; 12-01-2009, 21:02.żaba, 1.3 16v 1993
Comment
Comment